Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Mercedes dankt haar succes aan Michael Schumacher"

Op 29 december aanstaande is het vijf jaar geleden dat de autosportwereld werd opgeschrikt door het ski-ongeval van Michael Schumacher waarbij de Duitser lange tijd in coma raakte. Sindsdien is er weinig tot niets bekend over de gezondheidstoestand van de zevenvoudig wereldkampioen, maar bij Mercedes gaat er geen dag voorbij dat er niet aan Schumacher wordt gedacht.

In gesprek met het Duitse Bild verraadt teambaas Toto Wolff dat hij zeker in deze periode van het jaar volop denkt aan Schumacher en dat hij de Duitser als lid van de Mercedes-familie ziet.

"In mijn persoonlijke leven en ook bij Mercedes is Michael altijd aanwezig. Wij denken allemaal nog aan hem. Voor mij is hij de beste Formule 1-coureur ooit met een geweldige persoonlijkheid." Wolff gaat zelfs nog een stap verder en stelt dat het succes van de zilverpijlen grotendeels te danken is aan Schumacher. "Bij Mercedes missen we Michael enorm als raadsman en mentor. Ik zie Michael als de grondlegger van het huidige succes van Mercedes in de Formule 1 waarvoor hij de basis heeft gelegd in de periode van 2010 tot 2012. Als wij met kerst onze familie het allerbeste wensen met veel gezondheid dan denk ik ook altijd even aan Michael."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden