Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Wolff: 'Mercedes staat waar het thuishoort: in niemandsland'

Even, heel even leek het erop dat Mercedes dit weekend misschien een vinger in de pap had in Miami, maar op zaterdag en zondag kwamen ze er niet aan te pas ten opzichte van Red Bull en Ferrari. Het is op het moment nou eenmaal even zo, oordeelt teambaas Toto Wolff.

Russell Albon Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Toto Wolff zag hoe zijn coureurs in Miami naar P5 en P6 snelden. Het maximaal haalbare achter Red Bull en Ferrari. George Russell koos voor een gewaagde strategie en profiteerde van de safety car, waardoor Lewis uiteindelijk zijn vijfde plaats moest laten gaan aan zijn teamgenoot.

Na de race blikt de Oostenrijkse teambaas terug op de race in Miami. "George is lang doorgereden op de harde banden en we gokten op de safety car. Die kwam er uit het niets ook, wat tegelijkertijd in het nadeel was van Lewis, die daardoor een positie verloor", zegt hij bij Sky Sports.

Mercedes in niemandsland

Voor Wolff maakt het echter niet uit welke van zijn coureurs als vijfde en welke als zesde zou finishen. Uiteindelijk kwamen ze niet in de buurt van Red Bull en Ferrari, ook al was er aan het begin van het weekend nog een glimp te zien van een sterk Mercedes. Het is nou eenmaal hoe Mercedes er momenteel voor staat.

"Al met al is er op dit moment geen blij of teleurgesteld gevoel binnen het team. We zijn het derde team en rijden eigenlijk in niemandsland. Op vrijdag waren we sterk, dus we moeten onderzoeken waarom dat zo was en sterker terugkomen! Momenteel snappen we het namelijk niet."

"Dit is hoe we ervoor staan", vervolgt Wolff als hem wordt gevraagd of Mercedes heeft gemaximaliseerd in Miami. "In de kwalificatie zijn we soms misschien wat minder snel en je hebt altijd uitschieters, maar we staan op dit moment gewoon achter Ferrari en Red Bull."

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull