Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff merkt frustraties binnen Mercedes na tegenvallende resultaten

De Grand Prix van Emilia-Romagna was voor Toto Wolff de zwaarste race sinds de start van het Formule 1-seizoen. Hij merkt dat er frustraties zijn bij Mercedes, al heeft hij dat liever dan dat men te optimistisch blijft over de huidige stand van zaken bij het team.

Voor Mercedes, en vooral voor Lewis Hamilton, was de GP van Emilia-Romagna er een om snel te vergeten. George Russell kende een prima race en finishte als vierde, maar Hamilton kwam niet verder dan de dertiende plaats én werd op een ronde gezet door Max Verstappen. Voor teambaas Toto Wolff was het de pijnlijkste race tot nu toe. "We hebben vier races achter de rug en dit is waarschijnlijk het dieptepunt van deze eerste vier races", moet hij toegeven ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Het is overduidelijk dat we niet eens in de buurt zitten van het gevecht aan de voorkant van het veld. Het is dan ook onrealistisch om te gaan claimen dat je een plaats hebt naast de personen die voor een kampioenschap vechten." Wanneer er gevraagd wordt hoe Wolff de frustraties binnen Mercedes onder controle houdt, moet hij toegeven dat het soms beter is deze te uiten. "Je moet kunnen accepteren dat er bepaalde frustraties zijn, in plaats van jezelf een te optimistisch beeld voor te schotelen. Je moet de juiste verwachtingen scheppen." "En ik kan je vertellen, dat is niet makkelijk. Dit heeft niets te maken met het verleden", aldus Wolff, die doelt op de jarenlange dominantie van Mercedes in de F1. "Al die overwinningen zijn op dit moment niet belangrijk. Het is nu gewoon een feit waar we staan en we moeten de situatie gaan begrijpen."

Wolff heeft vertrouwen in Mercedes-project

De W13 van Mercedes heeft meerdere grote problemen, maar Wolff is er van overtuigd dat er oplossingen gevonden worden. "We weten hoe we het potentieel kunnen ontgrendelen in de auto, waardoor we veel dichter bij komen, maar op dit moment hebben we de sleutel daarvoor nog niet. We moeten vertrouwen op wetenschap en natuurkunde voordat we in een negatieve spiraal of een negatief momentum terecht komen. Want dat zitten we niet." Ondanks alle problemen en frustraties blijft het moraal namelijk hoog bij Mercedes. "Ik zie geen verschil in de toewijding en passie om dit allemaal op te lossen en weer terug in de race te komen. We willen race s winnen en weer vechten voor kampioenschappen", aldus Wolff.

Viaplay
x
Coronel Diep onder de indruk na onthulling Verstappen: "Ga dan met één oog dicht rijden!"