© Prema Racing

Nieuwsoverzicht

Wolff: "Mick Schumacher kan succesvol worden in de Formule 1"

08 dec. 2018 16:40 Wanda Bisschop 1 reacties
Mick Schumacher snoerde vele criticasters dit jaar de mond door er op overtuigende wijze vandoor te gaan met de titel in de Formule 3. Waar vaak werd geroepen dat zijn naam hem een toegang tot de Formule 1 zou verschaffen, liet de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher zien, dat hij een groot talent is.

Met acht overwinningen, waarvan vijf op rij, kroonde Schumacher junior zich tot de kampioen van de Formule 3. Tijdens het FIA-gala in Sint Petersburg kwam ook het succes van de jonge Duitse ter sprake en liet Mercedes teambaas Toto Wolff zich ontvallen dat Mercedes de ontwikkeling van Schumacher in de gaten houdt.

"Ik twijfel er totaal niet aan dat hij over de capaciteiten beschikt om een succesvolle Formule 1-coureur te worden. Misschien dat hij in de toekomst voor ons gaat rijden, maar misschien ook niet. Hij won dit jaar het Formule 3-kampioenschap met een Mercedes-motor, wat natuurlijk geweldig is, maar hij maakt geen deel uit van ons juniorenprogramma."

In de paddock gingen al geruchten dat de jonge Schumacher in 2019 zijn debuut in de Formule 1 zou gaan maken, maar dat is niet het geval. De 19-jarige Duitser stapt over naar de Formule 2 waarin hij voor het team van Prema Racing zal uitkomen.

Volgens Wolff een logische zet na het behalen van de Formule 3-titel. "Het belangrijkste is dat Mick de tijd krijgt om zich te ontwikkelen. Hij torst nu eenmaal de ongelofelijke erfenis van zijn vader, de meest succesvolle Formule 1-coureur tot nu toe, met zich mee. Mick won het Formule 3-kampioenschap, maar in de Formule 2 neemt hij het op tegen ervaren coureurs en krijgt hij het ongetwijfeld nog lastig."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen