© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff: "Moesten posities wisselen door verkeerde strategie Hamilton"

30 sep. 2018 15:36 René Oudman 1 reacties
De Mercedes-coureurs kwalificeerden zich in Rusland op de plaatsen één en twee, behielden na de start de plaatsen één en twee en reden, nadat de nummer twee eventjes een Ferrari voor zich had moeten laten, kort na de pitstopserie alweer op de plekken één en twee. Geen vlekje aan de lucht, zou je zeggen.

Toch wel. Het probleem was dat Valtteri Bottas voorop reed, in plaats van kampioenschapsleider Lewis Hamilton. De Fin maakt theoretisch nog een klein kansje op de wereldtitel, maar die kans is te miniem om er nog daadwerkelijk in te geloven. Zodoende zag Mercedes Hamilton liever winnen. En dat gebeurde.

Bottas kreeg halverwege de wedstrijd te horen dat hij zijn teammaat zo snel mogelijk langszij moest laten. In eerste instantie was dat vanwege blistervorming op de achterbanden – Mercedes beweerde Hamilton te willen beschermen voor rivaal Vettel. Naderhand bleek het echter ‘gewoon’ een keiharde teamorder, aangezien Hamilton de plek niet meer terug hoefde te geven en zodoende de Grand Prix van Rusland op zijn naam kon schrijven.

Mercedes-teambaas Toto Wolff erkent dat zijn stal in een lastig parket zit. “We zijn allemaal racers, we willen duels zien waarop de snelste uiteindelijk als winnaar uit de bus komt. Daarnaast zijn we echter ook rationeel. ’s Ochtends bespreken we de tactieken voor een race. We houden een dubbel gevoel over aan deze één-twee: fundamenteel zijn we blij met de dubbelzege, maar we voelen ook dat het tegen Valtteri ingaat. Hij had moeten winnen, en dat hebben we niet toegestaan.”

“Soms is het lastig, je moet aan het kampioenschap denken en dat is wat we vandaag hebben gedaan. Valtteri is een geweldige teamspeler: ondanks dat Lewis verder achter hem reed, heeft hij gedaan wat we van hem vroegen en dat hebben we nodig in het team. De verkeerde strategie van Hamilton triggerde deze acties voor wat ons betreft: Lewis kwam achter Sebastian terecht en moest hem aanvallen, wat blistervorming opleverde. We moesten hem verdedigen en dat kon alleen door posities te wisselen.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen