Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff moet kiezen na Hamilton-drama: "Dan zou ik altijd voor diskwalificatie gaan"

Vorig raceweekend liep Mercedes tegen een diskwalificatie aan, nadat de F1-bolide van Lewis Hamilton illegaal bleek te zijn. Toch zou Wolff achteraf gezien niets hebben veranderd.

Lewis Hamilton werd zondagavond Amerikaanse tijd uit de uitslag van de GP van de Verenigde Staten geschrapt. De vloerplank onder zijn Mercedes-bolide was te veel gesleten. Toto Wolff en consorten kwamen van een koude kermis thuis. In gesprek met Sky Sports blikt de teambaas nog een keer terug op de gebeurtenissen van afgelopen weekend.

"We hadden vooraf geen idee dat we risico liepen", zucht hij. "Het probleem met de sprintraces is dat de auto na VT1 in parc fermé gaat en je niets meer aan kunt passen. Op zaterdag dachten we dat we misschien op de limiet zaten, maar wel nog met wat marge. Door onze nieuwe vloer hadden we echter meer downforce en in de sprintrace hadden we relatief weinig ronden gereden zonder DRS en daardoor incasseerde de vloer meer tikken. De sterren stonden voor ons gewoon niet op een lijn."

Wolff: "Dan liever de diskwalificatie"

Hamilton zei dat hij al zijn geld in durfde te zetten: de helft van het veld zou een illegale bolide hebben gehad. Toto Wolff is het daar mee eens. "Ja, dat hebben we van de andere teams wel gehoord. De coureurs praten er onderling ook over en ook het management van de verschillende teams. Veel teams zaten onder de negen millimeter", zo doelt hij op de minimale dikte van de vloerplank.

Zou hij het achteraf gezien anders hebben gedaan, wetende wat uiteindelijk het resultaat was? "Nee, we hadden hetzelfde gedaan en ook zouden we de diskwalificatie op de koop toe hebben genomen. We hadden het nou eenmaal fout. Een diskwalificatie in de strijd om de zege tegenover P3 en 25 seconden achterstand? Elke dag van de week zou ik dan voor de diskwalificatie kiezen."

"Het was een specifiek probleem voor COTA en voor het sprintweekend. Nu zijn we wat voorzichtiger en we hebben meer data waarop we ons kunnen baseren. Ik hou zelf niet van sprintweekends, het is een raar format. De spanning op zondag wordt weggenomen, dus ik heb ze liever helemaal niet. Toch moet ik de F1-bazen steunen in hun beslissingen die goed zijn voor de sport."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

27 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes