Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff moet toegeven: "Verstappen is een klasse apart"

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet Max Verstappen dit seizoen domineren. Volgens Wolff is de Limburger met de RB18 niet meer te verslaan, ook niet door Ferrari.

Toto Wolff spreekt zich lovend uit over Max Verstappen. In het vorige seizoen sprak Wolff zich nu en dan fel uit over de Nederlander toen hij in gevecht was met Mercedes-coureur Lewis Hamilton om het kampioenschap, maar dit seizoen kan hij alleen maar met grote tevredenheid naar de WK-leider kijken. "Max is een klasse apart met deze auto, dat moet je erkennen", vertelt Wolff in een interview met het Oostenrijkse Krone . In de tijd voor Verstappen was het Hamilton die de Formule 1 domineerde, maar dit seizoen is het de Nederlander die zes van de negen races heeft gewonnen en 46 punten voor staat in het kampioenschap. Volgens Wolff is het niet goed voor de Formule 1 om zo vroeg in het seizoen een duidelijke wereldkampioen te hebben. Net als vorig jaar zou hij het liefst een seizoen zien waarin het tot aan de laatste race spannend is. "Maar daar lijkt het op dit moment niet op, want Ferrari is zichzelf aan het verslaan", voegt Wolff toe.

Gaat Mercedes een comeback maken?

Mercedes heeft zich dit seizoen nog niet echt kunnen mengen in een strijd met Ferrari en Red Bull voor de overwinning. In Canada lieten ze echter wel zien in sommige fases mee te kunnen met de snelheid van de twee topteams, al zat een kans op de zege er niet in. "We zullen terugkomen, we zullen dit jaar meerdere keren ons zegje doen", zegt Wolff met een brede glimlach. "Maar zoiets gebeurt gewoon niet van de ene dag op de andere. We laten ze (Red Bull en Ferrari) een beetje stoeien en dan hebben wij het grote 'comeback-verhaal'." Wolff ziet echter in dat het winnen van de constructeurstitel een zware kluif is. "De standvastigheid is onze kracht, maar realistisch gezien moet er veel mis gaan voor Red Bull om hen in te kunnen halen."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie