Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff neemt geen genoegen met Red Bull-statement na Horner-onderzoek

Toto Wolff is not amused met de manier waarop Red Bull de zaak rond het onderzoek naar Christian Horner gesloten lijkt te hebben. Hij roept op tot meer transparantie.

Toto Wolff pre season test Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op woensdag kwam vanuit moederbedrijf Red Bull het statement naar buiten dat het onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag door Red Bull-teambaas Christian Horner was afgerond en dat Horner werd vrijgesproken van waar hij van beschuldigd werd. Red Bull voegde er aan toe dat er verder niets over gecommuniceerd zou worden.

De manier waarop de zaak nu afgehandeld lijkt te zijn, schiet Mercedes-teambaas Toto Wolff in het verkeerde keelgat: "Ik denk dat het statement zeer eenvoudig was", zo stelt hij tegenover onder andere RacingNews365.

"We kunnen natuurlijk niet achter de schermen kijken, maar aan het einde van de dag is er een dame die bij HR haar beklag heeft gedaan, waarna de zaak is onderzocht. En gisteren kregen we het bericht 'alles is in orde'."

"Ik ben van mening dat we in zo'n wereldwijde sport als de Formule 1 veel meer transparantie moeten bieden. Ik wil ook weten wat het standpunt van de sport in deze is. We zijn rivalen onderling, maar houden er ook persoonlijke meningen en normen op na. Maar het ontbreekt een beetje aan een algemene reactie of daad vanuit de sport. We moeten aankaarten wat in dezen juist is en wat niet."

Gevraagd door RacingNews365 of verdere radiostilte ook te maken kan hebben met het respecteren van de privacy van de betrokkenen, antwoordt Wolff als volgt: "Als sport kunnen we dit soort precaire zaken niet afhandelen met vage, matte statements. Dat gaat ons uiteindelijk schaden."

Wolff wil niemand ergens van beschuldigen, maar merkt wel op dat de buitenstaander in het ongewisse wordt gehouden: "Ik zeg niet dat er iets gebeurd is, maar als buitenstaander moeten we het doen met enkel verklaringen en persberichten. Misschien is de conclusie dan dat de Formule 1 niet zo vooruitstrevend is als de echte wereld en dat we allemaal denken dat we in de F1 in een luchtbel zitten met het idee dat het wel oké is zo."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee
Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China