© Mercedes F1

Nieuwsoverzicht

Wolff neemt het op voor Hamilton: "Iedereen zijn vrijheid"

09 aug. 2018 14:15 René Oudman 0 reacties
Hij is één van de meest besproken Formule 1-coureurs van het moment. Niet alleen omdat Lewis Hamilton wereldkampioenschapsleider is, ook omdat de Brit er af en toe kenmerkende maniertjes op nahoudt. De een vindt het geweldig, de ander walgt ervan. Mercedes-teambaas Toto Wolff zal het allemaal een worst wezen. "Ik gun hem zijn vrijheid."

"Het belangrijkste is dat we toestaan dat iedereen de vrijheid krijgt om met zijn eigen tijd te doen, wat hij zelf wil", laat Wolff optekenen bij Motorsport-Total. "Over hoe die tijd wordt ingevuld, willen wij ook zeker niet oordelen. Lewis is een viervoudig wereldkampioen en hij weet best hoe hij het maximale uit zichzelf kan halen. Wat hij na de races wil doen, moet hij zelf weten."

Hamilton heeft na twaalf Grands Prix 24 punten voorsprong ten opzichte van rivaal Sebastian Vettel. In de afgelopen drie seizoenen ging de Brit tweemaal als klassementsleider de zomerstop in, dat was in zowel 2015 als 2016. In het eerstgenoemde jaar werd hij wereldkampioen, in 2016 moest hij de kroon aan Nico Rosberg laten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen