Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Wolff neemt pet af voor Red Bull: "Een dappere strategie"

Mercedes-teambaas Toto Wolff spreekt zijn waardering uit voor de enorme uitdaging die Red Bull aangaat, nadat de gesprekken tussen Posche en Red Bull spaak liepen.

Verstappen Russell Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull en Porsche waren lange tijd met elkaar in gesprek over een mogelijke samenwerking vanaf 2026, waarbij Porsche als motorleverancier zou fungeren. Echter, Porsche wilde meer inspraak dan voor een motorleverancier gebruikelijk is en Red Bull was bang haar onafhankelijkheid te verliezen. Het gevolg is dat Red Bull zonder partner toewerkt naar 2026 en dus voor het eerst echt helemaal in eigen beheer een motor moet ontwikkelen. Mercedes-teambaas Toto Wolff neemt er zijn pet voor af.

"Ik denk dat het een hele dappere strategie is", aldus de Oostenrijker. "Het is duidelijk dat Red Bull altijd heeft gestreefd naar een dergelijke mate van zelfvoorzienendheid, waarbij men beschikt over een eigen motor en dus niet afhankelijk is van een leverancier."

"Dat moment is nu aangebroken, dit is de weg die ze inslaan. We zullen zien wat er gaat gebeuren in 2026, 2027 en 2028", zo vervolgt hij. "Dit is een nieuwe richting, al weet ik niet of Porsche misschien alsnog instapt als bijvoorbeeld de naamgever van de motor, of dat Honda dat misschien gaat doen."

Wolff vindt de keuze van Red Bull 'dapper', maar dat betekent niet dat hij het niet jammer vindt dat Porsche en Red Bull de handen niet ineenslaan: "Het is jammer dat we niet met Porsche kunnen strijden. De combinatie Porsche/Red Bull had geweldig kunnen zijn. Dat was een geweldig merk geweest."

"Maar om redenen die mij niet bekend zijn, ging dat dus niet door", aldus Wolff. "Het zou echter geweldig zijn geweest voor de aantrekkingskracht van de Formule 1 als men wél samen was gaan werken."

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct