Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff niet bang voor onrust met 'Engelse Verstappen' bij Mercedes

Toto Wolff is niet bang dat de komst van 'de Engelse Max Verstappen' naar Mercedes voor onrust binnen het team gaat zorgen. Hij vertrouwt erop dat Lewis Hamilton en George Russell samen het teambelang vooropstellen.

Mercedes nam na het seizoen 2021 afscheid van Valtteri Bottas. De naar Alfa Romeo vertrokken Fin wordt vervangen door George Russell, de jonge Brit die al jaren op die kans wachtte. Verwacht wordt dat hij met zijn talent en ruwe snelheid een grotere bedreiging kan zijn voor Hamilton dan Bottas. Niet voor niets noemt Auto, Motor und Sport Russell in een interview met Toto Wolff 'de Engelse Max Verstappen'. Gevraagd of het moeilijker wordt om de zaken in het gareel te houden, geeft hij aan dat hij in eerste instantie uit wil gaan van de voordelen van het het hebben van deze twee topcoureurs.

Wolff meent dat Hamilton vaak verkeerd wordt ingeschat

"Ik zou niet anders willen dan dat deze twee bliksemsnelle coureur allebei om de overwinning vechten. Lukt dat niet, dan is het aan deze twee coureurs om de auto weer in het winnende spoor te krijgen." Gevraagd of Hamilton mans genoeg is om te incasseren als hij zou verliezen van Russell, geeft Wolff aan dat Hamilton vaak verkeerd wordt ingeschat: "De grootheid van Hamilton wordt vaak in twijfel getrokken. Maar zelfs na de gebeurtenissen in Abu Dhabi feliciteerde hij Max Verstappen onmiddellijk." "Lewis wil eigen maar één ding en dat is dat er eerlijk gestreden wordt op het circuit. Dat is iets dat wij zullen leveren", zo besluit Wolff.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje