Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff niet zeker of Hamilton terugkeert in Mercedes-cockpit

Heeft het verliezen van de wereldtitel in 2021 zo'n grote deuk in Lewis Hamilton geslagen dat hij mogelijk niet meer terugkeert in de Mercedes-cockpit? Mercedes-teambaas Toto Wolff sluit dat niet helemaal uit, al gaat hij ervanuit dat Hamilton er in 2022 gewoon weer staat.

Lewis Hamilton kreeg tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi een flinke tik te verduren toen Max Verstappen, na een omstreden call om de safety car met nog één ronde te gaan naar binnen te roepen, er op zachte banden met de wereldtitel van doorging. Verstappen won zijn eerste wereldtitel, Hamilton verloor op dat moment een achtste. Dat verlies hakte er flink in, getuige ook zijn afwezigheid tijdens de persmomenten na afloop. Als Mercedes-teambaas Toto Wolff op de donderdag na de GP van Abu Dhabi ten overstaan van onder andere RacingNews365 de vraag krijgt of Hamilton daardoor misschien wel zijn laatste twee jaren bij Mercedes niet volledig uitdient, lijkt Wolff niks uit te sluiten. Hij geeft aan dat zowel hijzelf als Lewis Hamilton van de Formule 1 houdt met elke vezel in hun lichaam, maar alleen zolang de stopwatch de dienst uitmaakt: "Als opeens willekeurigheden doorslaggevend gaan zijn, kan die liefde bekoelen", aldus Wolff. Wolff geeft aan dat men het gebeuren in Abu Dhabi nooit helemaal te boven zal komen. Als Wolff vervolgens op de man af wordt gevraagd of Hamilton volgend jaar misschien helemaal niet meer terugkeert in de cockpit, houdt hij alle opties open.

Wolff plaatst verlies in perspectief

"Op menselijk niveau is het extreem lastig om met deze teleurstelling te dealen, maar je moet het altijd in perspectief blijven plaatsen. Het is Formule 1. Het is maar een sport en er gebeuren ergere dingen in de wereld. We moeten niet de vergissing maken te denken dat dit het belangrijkste ter wereld is." "Maar dit is wel onze eigen miniwereld. Het is een wereld waarvan we deel uitmaken met ons eigen overtuigingen en waarden. Die overtuigingen zijn op zondag omver geworpen", vervolgt de Oostenrijker, om vervolgens verder te gaan over het vraagstuk Hamilton. "Ik hoop van harte dat Lewis doorgaat met racen, want hij is de grootste coureur aller tijden. Hij domineerde de laatste racen van het seizoen en er was geen twijfel over mogelijk wie de race had gewonnen (zonder tussenkomst van de safety car, red.). Daarmee was hij de wereldtitel waardig." "Als coureur zal hij diep in zijn hart voelen dat hij door moet gaan, want hij presteert momenteel op de toppen van zijn kunnen, maar we moeten eerst met de pijn zien te dealen die hem is aangedaan op zondag. Hij is immers een man met duidelijke normen en waarden en een man voor wie het moeilijk is om te begrijpen wat er nu werkelijk was gebeurd."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen