© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff noemt mogelijke ontwikkelingen op motorgebied 'totale waanzin'

26 jul. 2018 10:12 René Oudman 0 reacties
Hoe gaat de motorformule er vanaf 2021 uitzien? Het is een vraag die de Formule 1-paddock al maanden in haar greep houdt. Mercedes-baas Toto Wolff is van mening dat er niet teveel aan de huidige reglementen gesleuteld moet worden. Niet omdat het zijn eigen stal ten goede komt, maar omdat andere teams een kans krijgen om naderbij te komen.

"Ons standpunt is duidelijk", laat Wolff weten tijdens een mediabijeenkomst in Stuttgart. "Voor de sport zou het ideaal zijn als er niet al teveel zou veranderen aan het motorreglement. Laat het maar gewoon zoals het nu is, dan convergeren de prestaties vanzelf. Natuurlijk moeten we ons buigen over zaken als het sparen van brandstof, misschien kunnen we daar iets aan veranderen zodat we iets meer vrijheid krijgen. Dat zou genoeg zijn om goede races te kunnen hebben."

"Het grote risico is dat motorfabrikanten nu al bezig zijn met eventuele nieuwe motorformule's, waardoor ze op dit moment op twee verschillende paarden wedden. Dat zou, in mijn ogen, totale waanzin zijn." De grote discussie is of het MGU-H element blijft behouden, of dat deze moet verdwijnen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen