Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff noemt Sainz als kandidaat voor Mercedes-stoeltje

De contracten van Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas worden waarschijnlijk verlengd. Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt echter graag verder. Verrassend genoeg noemt hij Carlos Sainz als optie indien een van de contracten van de huidige coureurs niet verlengd wordt.

Toto Wolff en zijn Duitse renstal Mercedes zijn al een tijdje in onderhandeling met wereldkampioen Lewis Hamilton. Ook Valtteri Bottas is nog niet zeker van een zitje voor 2019, want er liggen kapers op de kust. Toto Wolff noemt in El Mundo Deportivo zelf de namen van enkele gegadigden. " We hebben met Esteban Ocon natuurlijk een enorm groot talent in de gelederen. Een andere uitstekende coureur is Carlos Sainz."

"Als Sainz zich staande kan houden in het onderlinge gevecht met Nico Hulkenberg, dan melden de teams zich vanzelf voor hem. We hebben als Mercedes zijnde in het verleden ook geprobeerd om Sainz aan ons te binden. Hij koos echter voor Red Bull, maar we hebben nog altijd goed contact." Carlos Sainz is op dit moment bezig aan zijn eerste seizoen bij Renault. De Spanjaard reed voorheen voor Toro Rosso, maar zag daar geen toekomst voor zichzelf meer. De resultaten van Sainz zijn echter nog niet al te best. In de eerste twee Grand Prixs van het seizoen wist hij slechts één punt te bemachtigen, dertien minder dan teamgenoot Nico Hulkenberg.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen