Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff ondanks alles lyrisch over Verstappen: "Dat zal altijd zo zijn"

Ondanks alle gebeurtenissen tijdens de titelstrijd van 2021 heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff nog altijd diep respect voor Max Verstappen. Hij noemt de Limburger een waardig wereldkampioen.

Wolff Mexico 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Gedurende het Formule 1-seizoen van 2021 was het oorlog tussen Mercedes en Red Bull. De titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen zorgde voor een verslechterde relatie tussen de twee teams, die constant modder gooiden naar elkaar.

Ondanks alle 'ruzie' heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff de wereldkampioen van 2021 zeer hoog zitten. In gesprek met De Telegraaf spreekt hij zijn lof uit over Verstappen. "Het klopt dat er vorig jaar de nodige controversiële momenten zijn geweest en iedereen heeft dan zijn eigen kijk op de zaak, zijn eigen perceptie."

"Vaak ligt de waarheid in het midden. Maar als je het mij persoonlijk vraagt, vind ik Max los van zijn kwaliteiten als coureur heel volwassen en intelligent voor zijn leeftijd."

Wolff: 'Respect voor Max én Jos Verstappen'

Gekeken naar de relatie tussen Mercedes en Red Bull en naar eerdere uitlatingen van Wolff komen de lovende woorden bijna als een verrassing. De Mercedes-teambaas laat weten dat zijn mening over Verstappen altijd hetzelfde is gebleven.

"Ik heb enorm veel respect voor hem en ook voor zijn vader Jos. Dat zal nooit veranderen, los van de discussies die er zijn", aldus Wolff, die het meer dan logisch vindt dat de situatie in 2021 zo 'intens' was. "Dat hoort nu eenmaal bij het racen."

"Als de situatie omgekeerd was, dan hadden wij de trofee ook geclaimd en waren we ook blij geweest. Max heeft het hele seizoen sterk gereden en iheeft ook veel punten misgelopen. Hij is een verdiende wereldkampioen", oordeelt de teambaas van Hamilton en George Russell.

De controverse rondom het Formule 1-kampioenschap van vorig jaar wil Wolff achter zich laten. Het verloop van de GP van Abu Dhabi was pijnlijk voor Mercedes, maar hij wil er geen woorden aan vuil maken. "Ik heb er inmiddels vrede mee. Max is een briljante coureur en dit is niet zijn laatste wereldtitel geweest."

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

37 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022