Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff ondanks alles lyrisch over Verstappen: "Dat zal altijd zo zijn"

Ondanks alle gebeurtenissen tijdens de titelstrijd van 2021 heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff nog altijd diep respect voor Max Verstappen. Hij noemt de Limburger een waardig wereldkampioen.

Gedurende het Formule 1-seizoen van 2021 was het oorlog tussen Mercedes en Red Bull. De titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen zorgde voor een verslechterde relatie tussen de twee teams, die constant modder gooiden naar elkaar. Ondanks alle 'ruzie' heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff de wereldkampioen van 2021 zeer hoog zitten. In gesprek met De Telegraaf spreekt hij zijn lof uit over Verstappen. "Het klopt dat er vorig jaar de nodige controversiële momenten zijn geweest en iedereen heeft dan zijn eigen kijk op de zaak, zijn eigen perceptie." "Vaak ligt de waarheid in het midden. Maar als je het mij persoonlijk vraagt, vind ik Max los van zijn kwaliteiten als coureur heel volwassen en intelligent voor zijn leeftijd."

Wolff: 'Respect voor Max én Jos Verstappen'

Gekeken naar de relatie tussen Mercedes en Red Bull en naar eerdere uitlatingen van Wolff komen de lovende woorden bijna als een verrassing. De Mercedes-teambaas laat weten dat zijn mening over Verstappen altijd hetzelfde is gebleven. "Ik heb enorm veel respect voor hem en ook voor zijn vader Jos. Dat zal nooit veranderen, los van de discussies die er zijn", aldus Wolff, die het meer dan logisch vindt dat de situatie in 2021 zo 'intens' was. "Dat hoort nu eenmaal bij het racen." "Als de situatie omgekeerd was, dan hadden wij de trofee ook geclaimd en waren we ook blij geweest. Max heeft het hele seizoen sterk gereden en iheeft ook veel punten misgelopen. Hij is een verdiende wereldkampioen", oordeelt de teambaas van Hamilton en George Russell. De controverse rondom het Formule 1-kampioenschap van vorig jaar wil Wolff achter zich laten. Het verloop van de GP van Abu Dhabi was pijnlijk voor Mercedes, maar hij wil er geen woorden aan vuil maken. "Ik heb er inmiddels vrede mee. Max is een briljante coureur en dit is niet zijn laatste wereldtitel geweest."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi