Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff onder de indruk: "Verstappen een klasse apart"

Mercedes-teambaas Toto Wolff is nog niet tevreden over de prestaties van de Duitse renstal in Italië. Hij ziet nog altijd een gat naar Ferrari en Red Bull en zegt hierbij vooral onder de indruk te zijn van Max Verstappen.

Tijdens de eerste twee vrije trainingen voorafgaand aan de Grand Prix van Italië ging het er wisselvallig aan toe bij Mercedes. In de eerste training klokten George Russell en Lewis Hamilton nog de derde en de vierde tijd van de sessie, maar in VT2 ging het weer minder goed. Toto Wolff is niet helemaal tevreden en ziet dat er nog genoeg werk aan de winkel is bij het team. "We deden het goed in de eerste training en toen was de balans van de auto ineens helemaal kwijt", zegt hij na afloop van de trainingen bij Sky Sports . "We kregen met oververhitte banden te maken en de prestaties kwamen er niet meer uit." Wolff hoopt dat de kwalificatie er niet aan toe zal gaan als in België, twee weken eerder, maar blijft realistisch en verwacht geen 'Zandvoort-resultaat' dit raceweekend. Hier ging het vooral in de race relatief goed bij Mercedes.

Wolff complimenteert Verstappen

De reden dat het minder goed gaat met de W13 van Mercedes is volgens Wolff logisch. "Het concept van de auto ligt te ver weg hiervan", zegt hij, doelend op de karakteristieken van het Italiaanse circuit, ook wel de Temple of Speed genoemd. "We zijn niet efficiënt." Bij Ferrari en ook bij Red Bull gaat het stukken beter. Max Verstappen werd in de eerste twee trainingen nog niet eerste, maar zit er het hele weekend al goed bij. Wolff is lovend over de Nederlander. "Je ziet het bij Verstappen, die nu echt een klasse apart is. Ferrari is nog een beetje beter, maar onze auto komt er gewoon niet aan", aldus de Mercedes-teambaas.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"