Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff oneens met straf voor Russell: "Sainz sneed erg scherp naar binnen"

Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt de tijdstraf voor George Russell in de GP van de Verenigde Staten onterecht. Russell botste in de openingsronde tegen Carlos Sainz, waardoor de race van Sainz voorbij was.

Sainz Russell US GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz startte de race in Austin vanaf poleposition, maar verder dan de openingsronde kwam hij niet. George Russell verremde zicht in de eerste bocht en knalde tegen de Ferrari-bolide. Sainz kon nog doorrijden naar de pitstraat, maar daar bleek het einde verhaal te zijn. Russell werd door de FIA als schuldige aangewezen en kreeg een tijdstraf van vijf seconden.

Hier is Mercedes-teambaas Toto Wolff het niet mee eens, al weet hij dat er weinig valt te veranderen aan het oordeel van de FIA. "Ik denk dat het incident in bocht 1 een racing incident was", legt hij na afloop van de race uit aan onder andere RacingNews365. "Zo zou ik er naar kijken als ik een steward was. George remde laat, had misschien een momentje onderstuur, maar Carlos sneed erg scherp naar binnen."

Wolff verbaasd dat Russell door kon rijden

Wolff vraagt zich af of Max Verstappen, die op dat moment net de leiding had overgenomen van Sainz, misschien iets had waardoor de Ferrari-coureur moest uitwijken. "Maar hoe dan ook, het is jammer en we moeten de tijdstraf van vijf seconden accepteren", zo vervolgt de Mercedes-teambaas.

Dat Russell nog door kon rijden na het incident had Wolff niet verwacht. "Bij zo'n T-bone... we waren verbaasd dat het geen DNF opleverde. We hebben de voorvleugel na de race echter gezien en de schade was groot. Niet alleen aan de endplate van de voorvleugel, maar ook de onderkant. Dat is natuurlijk een cruciaal gedeelte, dus hij beschikte over een auto waarmee niet veel mogelijk was."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

48 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen