Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff oneens met straf voor Russell: "Sainz sneed erg scherp naar binnen"

Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt de tijdstraf voor George Russell in de GP van de Verenigde Staten onterecht. Russell botste in de openingsronde tegen Carlos Sainz, waardoor de race van Sainz voorbij was.

Sainz Russell US GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz startte de race in Austin vanaf poleposition, maar verder dan de openingsronde kwam hij niet. George Russell verremde zicht in de eerste bocht en knalde tegen de Ferrari-bolide. Sainz kon nog doorrijden naar de pitstraat, maar daar bleek het einde verhaal te zijn. Russell werd door de FIA als schuldige aangewezen en kreeg een tijdstraf van vijf seconden.

Hier is Mercedes-teambaas Toto Wolff het niet mee eens, al weet hij dat er weinig valt te veranderen aan het oordeel van de FIA. "Ik denk dat het incident in bocht 1 een racing incident was", legt hij na afloop van de race uit aan onder andere RacingNews365. "Zo zou ik er naar kijken als ik een steward was. George remde laat, had misschien een momentje onderstuur, maar Carlos sneed erg scherp naar binnen."

Wolff verbaasd dat Russell door kon rijden

Wolff vraagt zich af of Max Verstappen, die op dat moment net de leiding had overgenomen van Sainz, misschien iets had waardoor de Ferrari-coureur moest uitwijken. "Maar hoe dan ook, het is jammer en we moeten de tijdstraf van vijf seconden accepteren", zo vervolgt de Mercedes-teambaas.

Dat Russell nog door kon rijden na het incident had Wolff niet verwacht. "Bij zo'n T-bone... we waren verbaasd dat het geen DNF opleverde. We hebben de voorvleugel na de race echter gezien en de schade was groot. Niet alleen aan de endplate van de voorvleugel, maar ook de onderkant. Dat is natuurlijk een cruciaal gedeelte, dus hij beschikte over een auto waarmee niet veel mogelijk was."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

80 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct