Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Kimi Antonelli

Wolff onthult enorme impact van zware crash Antonelli

Formule 1-debutant Andrea Kimi Antonelli vloog hard van de baan tijdens de eerste vrije training in Italië. Mercedes-teambaas Toto Wolff onthult de enorme impact van de crash.

Antonelli FP1 Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Andrea Kimi Antonelli kende niet zijn gewenste Formule 1-debuut tijdens de eerste vrije training in Italië. Het toptalent schoot uit de startblokken en reed snelle tijden, maar vloog na tien minuten van de baan in de Parabolica. Mercedes-teambaas Toto Wolff deelt na afloop de enorme impact van de crash.

"Het belangrijkste is dat Kimi in orde is", vertelt Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "De crash had een impact van 45G. Onze tweede prioriteit is om de auto te repareren voor George Russell, zodat hij geen hinder oploopt in zijn programma. Hopelijk lukt dat. We lopen wat vertraging op, maar het zou goed moeten komen."

Wolff baalt vooral dat Antonelli niet meer kon laten zien. "Ik denk dat we goede prestaties hadden gezien als hij een uur kon rijden. We hebben echter altijd gezegd dat hij een jonge rookie is en dat we er klaar voor zijn om in zijn toekomst te investeren. Dit soort momenten komen voor en zullen ook volgend jaar terugkeren, maar er zullen ook veel hoogtepunten volgen. We hadden meer problemen om hem af te remmen dan hem sneller te maken, want zijn rondjes waren uitzonderlijk. Zijn eerste run was heel snel."

De Oostenrijker looft ook de reactie van zijn pupil na de crash. "Hij bood zijn excuses aan en dat is precies wat je moet doen wanneer de auto als een LEGO-doos terugkeert. Zo zag het eruit onder de vloer. Maar hij zei ook dat de auto goed was en dat hij veel vertrouwen had."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld