Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff onthult bezoek van Verstappen: "Spijt dat we Max zijn misgelopen"

Toto Wolff aasde een kleine tien jaar geleden net als Helmut Marko op de diensten van de piepjonge Max Verstappen. Hij heeft er spijt van dat hij de Nederlander uiteindelijk niet naar F1 heeft kunnen halen met Mercedes.

Verstappen 2015
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen is al jaar en dag verbonden aan Red Bull, maar die samenwerking kwam pas tot stand nadat hij de overstap naar de Formule 3 had gemaakt. Het was al bekend dat Niki Lauda in die periode namens Mercedes ook sprak met Verstappen, maar Toto Wolff heeft nu onthuld dat hij in 2013 en 2014 ook urenlang samen heeft gezeten met het jonge talent. In een interview met ESPN vertelt de teambaas van de Silver Arrows er openlijk over.

"Ik heb met Jos en de manager gesproken toen ze bij mij op kantoor in Brackley (in de Mercedes-fabriek, red.) op bezoek kwamen. Toen kartte Max nog, het was namelijk voor zijn Formule 3-seizoen (voor 2014, red.). Daarna hebben we nog een keer met elkaar gesproken toen Max en Jos mij thuis in Wenen hebben bezocht. Toen hebben we enkele uren over zijn toekomst gepraat."

"Heb ik er spijt van dat ik Max ben misgelopen? Absoluut, maar het was destijds geen optie. We hadden twee coureurs waarmee ik zeer tevreden was, Nico en Lewis. Toen Nico (eind 2016, red.) weg ging, was Valtteri Bottas de optie. Max was toen niet eens meer beschikbaar."

Verstappen en Hamilton als teamgenoten?

Als Verstappen wel die overstap had gemaakt, dan was hij waarschijnlijk de teamgenoot van Lewis Hamilton geworden. Volgens Wolff was dat geen gelukkige combinatie geweest.

"Zouden Max en Lewis met elkaar overweg hebben gekund? Misschien niet. Lewis was bovendien al eeuwig een Mercedes-man, dus die lastige vraag heb ik mezelf gelukkig nooit hoeven stellen. Alles gebeurt met een reden. Daarna hebben we altijd vriendelijk contact gehouden, maar over een stoeltje hebben we het nooit gehad", aldus de Oostenrijker.

Ook interessant:

Dan moet Perez naast Verstappen vervangen worden

In de nieuwste F1-podcast van RN365 wordt er vooruitgeblikt op de GP van Canada, maar wordt er nog veel meer besproken, waaronder de toekomst van Sergio Perez bij Red Bull. Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk vellen hun oordeel. Beluister 't hieronder.

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"