Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Wolff onthult schrikbarend grote ontwikkelingsachterstand op Red Bull

In 2022 kwam er in de Formule 1 een definitief einde aan de dominantie van Mercedes in de sport. Het team wist dit seizoen tot op heden geen enkele race te winnen en moest zich tevreden stellen met enkel podiumplaatsen. Hoe ver ligt men werkelijk achter? Toto Wolff drukt het uit in maanden.

Verstappen Hamilton US GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Mercedes was en is in 2022 één van de grootste verliezers van de Formule 1. Het team dat sinds 2014 steevast streed om overwinningen en telkens de constructeurstitel pakte, wist niet te winnen. De nieuwe regels riepen die zegetocht een halt toe. Ondertussen is het Red Bull dat met een voorsprong de winter uit kwam en dat in het eerste jaar van de nieuwe regels. Gaat Red Bull daarvan profiteren, zoals Mercedes sinds 2014 jarenlang profiteerde van een voordeel?

"Dat gaat zeker een voordeel zijn voor hen. De positieve aspecten van die auto zullen ze meenemen naar de volgende bolides", zo stelt Mercedes-teambaas Toto Wolff tegenover onder andere RacingNews365, alvorens hij uitlegt dat Mercedes zich niet gewonnen geeft. Dat terwijl de ontwikkelachterstand toch echt heel groot is, bijna een jaar!

"We zijn misschien wel acht tot tien maanden verloren in die ontwikkelingsstrijd, omdat we maar niet wisten te achterhalen wat er mis was. Dus er wacht ons zeker een uitdaging. Maar we spelen het spel van de lange adem. Iedereen hier, waaronder ook de coureurs. We beoordelen het team niet op basis van één jaar of op basis van één weekend, maar op basis van hoe we in staat zijn gebleken om op de lange termijn meerdere wereldtitels te winnen."

Mercedes mikt op Ferrari

De titel is al vergeven aan Red Bull, maar de tweede plaats bij de constructeurs, ten koste van Ferrari, is nog haalbaar, dat terwijl dat in de vroege fase van het seizoen ook al een utopie leek. Zou Mercedes daar nog enige voldoening uit halen?

"Dat zal zeker iets van voldoening geven", erkent Wolff. "De Ferrari was aan het begin van het seizoen de snelste auto, dus om voor hen te finishen, zou geweldig zijn. Het is echter niet onze prioriteit, want dat is het volledig kunnen doorgronden van de auto om zo een snelle bolide op het asfalt te kunnen zetten."

Ook interessant:

Ricciardo naar Mercedes of Red Bull in 2023?

Daniel Ricciardo heeft in 2023 vrijwel zeker geen fulltime zitje meer in de Formule 1. Wel voert hij gesprekken voor een andere rol, mogelijk bij Red Bull of Mercedes. Waar zien we hem volgend jaar?

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

37 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'