Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff onthult schrikbarend grote ontwikkelingsachterstand op Red Bull

In 2022 kwam er in de Formule 1 een definitief einde aan de dominantie van Mercedes in de sport. Het team wist dit seizoen tot op heden geen enkele race te winnen en moest zich tevreden stellen met enkel podiumplaatsen. Hoe ver ligt men werkelijk achter? Toto Wolff drukt het uit in maanden.

Mercedes was en is in 2022 één van de grootste verliezers van de Formule 1. Het team dat sinds 2014 steevast streed om overwinningen en telkens de constructeurstitel pakte, wist niet te winnen. De nieuwe regels riepen die zegetocht een halt toe. Ondertussen is het Red Bull dat met een voorsprong de winter uit kwam en dat in het eerste jaar van de nieuwe regels. Gaat Red Bull daarvan profiteren, zoals Mercedes sinds 2014 jarenlang profiteerde van een voordeel? "Dat gaat zeker een voordeel zijn voor hen. De positieve aspecten van die auto zullen ze meenemen naar de volgende bolides", zo stelt Mercedes-teambaas Toto Wolff tegenover onder andere RacingNews365 , alvorens hij uitlegt dat Mercedes zich niet gewonnen geeft. Dat terwijl de ontwikkelachterstand toch echt heel groot is, bijna een jaar! "We zijn misschien wel acht tot tien maanden verloren in die ontwikkelingsstrijd, omdat we maar niet wisten te achterhalen wat er mis was. Dus er wacht ons zeker een uitdaging. Maar we spelen het spel van de lange adem. Iedereen hier, waaronder ook de coureurs. We beoordelen het team niet op basis van één jaar of op basis van één weekend, maar op basis van hoe we in staat zijn gebleken om op de lange termijn meerdere wereldtitels te winnen."

Mercedes mikt op Ferrari

De titel is al vergeven aan Red Bull, maar de tweede plaats bij de constructeurs, ten koste van Ferrari, is nog haalbaar, dat terwijl dat in de vroege fase van het seizoen ook al een utopie leek. Zou Mercedes daar nog enige voldoening uit halen? "Dat zal zeker iets van voldoening geven", erkent Wolff. "De Ferrari was aan het begin van het seizoen de snelste auto, dus om voor hen te finishen, zou geweldig zijn. Het is echter niet onze prioriteit, want dat is het volledig kunnen doorgronden van de auto om zo een snelle bolide op het asfalt te kunnen zetten."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen