Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff ontkent geruchten over vertrek en verkoop Mercedes stellig

Op zondag kwamen de geruchten op gang dat Mercedes de sport zou verlaten en het team per 2021 verder zou gaan als INEOS, vernoemd naar een van de huidige hoofdsponsors. Daar is volgens Toto Wolff echter niks van waar.

coronatest Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Blijft Toto Wolff ook in 2021 de teambaas van Mercedes? Een nieuw contract heeft hij nog niet getekend en op zondag kwamen de geruchten naar buiten dat hij vanaf volgend jaar niet meer aan het roer zal staan van het team, dat volgens diezelfde geruchten in de nabije toekomst overgenomen zal worden.

Ineos, een van de hoofdsponsoren, zou namelijk interesse hebben in het team en zo'n 750 miljoen euro op tafel willen leggen. Toto Wolff zou in dat geval verder gaan als adviseur en terugtreden als teambaas, maar in gesprek met onder meer RacingNews365 ontkent hij na afloop van de Toscaanse Grand Prix stellig dat een soortgelijk scenario op handen is.

"Mensen horen wat dingen en bouwen er meteen een verhaal omheen", verzucht de Oostenrijker. "We hebben een geweldige relatie met Ineos. We werken samen bij verschillende projecten en we vullen elkaar goed aan. We hebben dezelfde ambities met onze sportteams. Daarom zijn ze partners van ons", zo vertelt Wolff over Ineos, dat onder andere een wielerteam onder haar hoede heeft.

"Verder is alles pure speculatie. Ineos heeft geen interesse in het team en de aandelen, net zoals ik geen interesse heb om afstand te doen van mijn aandelen. De toekomst van het team ligt vast: Het is het Mercedes Petronas AMG Team, en niets gaat daar aan veranderen."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Wederom pech voor Max Verstappen tijdens een race en veel negatieve reacties naderhand. Maar Max moet niet weg bij Red Bull. Dit en meer in de RN365-podcast met Tom Coronel en Ruud Dimmers.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt