Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff ontkent komst Ricciardo naar Mercedes en wijst naar Red Bull

Waar ligt de toekomst van Daniel Ricciardo? Bij Mercedes, of misschien wel bij Red Bull? Zijn de twee teams beiden aan de Australiër aan het trekken?

Dat Daniel Ricciardo in 2023 geen fulltime Formule 1-coureur is, dat heeft hij al meerdere keren door laten schemeren. Het enige Formule 1-zitje dat nog vrij is, is die van Mick Schumacher, maar de Australiër lijkt niet geïnteresseerd te zijn in een overstap naar het Haas-team. En dus lijkt een rol als test- en reservecoureur de logische keuze, want de meervoudig Grand Prix-winnaar wil de Formule 1 niet verlaten. Een deal is er echter nog niet gesloten. "De waarheid is dat ik eigenlijk met bijna iedereen praat om mijn toekomst uit te kunnen vogelen", vertelde Ricciardo in Mexico. In de paddock worden er twee teams gelinkt aan Ricciardo: Mercedes en zijn oude werkgever Red Bull. Zelf geeft de McLaren-coureur aan dat er nog geen deal is gesloten, al houdt hij de deur open voor een overstap naar het Red Bull-team. "Een deel van mij zou het mooi vinden om het cirkeltje rond te maken en terug te keren naar waar het allemaal begon, maar op dit moment is er nog niets beslist of bevestigd. Ik bekijk mijn opties en hopelijk blijf ik op een manier in de paddock en kan ik mijn voet tussen de deur stoppen. Het plan is in ieder geval om volgend jaar nog steeds in de paddock te zijn, maar in 2024 wil ik sowieso terug op de grid staan."

Wolff wijst naar Red Bull

Bij Red Bull wordt met geen woord gerept over Ricciardo, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft wel toe dat Ricciardo een toevoeging zou zijn aan het team. Tegelijkertijd benadrukt hij dat er van een deal geen sprake is en wijst hij er op dat Red Bull ook om de tafel zit met de Australiër. "Daniel is volgens mij met meerdere teams in gesprek voor een potentiële rol. Volgens mij ook met Red Bull. Wij vinden hem een geweldig persoon, maar momenteel bevinden we ons nog niet in de positie om te beslissen wie onze reserve-coureur en derde coureur wordt." "Hij zou een goede persoonlijkheid meebrengen naar het team", erkent Toto. "Daniel draait bovendien al een tijdje mee in de sport en hij kent deze auto's van top tot teen. Dat kan een groot voordeel met zich meebrengen, maar ik wil geen geruchten de wereld in helpen. Wij hebben namelijk nog niets besloten", aldus de Mercedes-teambaas. Wat zijn de opties van Ricciardo? In de video hieronder bespreken we ze allemaal .

nhJ161NZNTY

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs