Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Wolff op de bres voor Verstappen: "Hij is geen narcist, hij is vooral heel erg jong"

In een één op één tussen Toto Wolff en Nico Rosberg schuwt laatstgenoemde niet om Max Verstappen een narcist te noemen. Toto Wolff probeert daarop zijn voormalig pupil te corrigeren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In een persoonlijke vlog gaat Nico Rosberg bijna anderhalf uur in gesprek met zijn voormalig teambaas Toto Wolff. Het thema Max Verstappen komt aan bod als Nico Rosberg hem als voorbeeld geeft van iemand met narcistische trekjes.

"Hoe kan het dat je niet bij jezelf te rade gaat als je zes keer achter elkaar dezelfde fout maakt?", vraagt de Duitse wereldkampioen van 2016 zich hardop af, verwijzend naar het begin van 2018. Vervolgens stelt hij echter dat narcisme een goede eigenschap kan zijn voor een Formule 1-coureur, zeker als dat gepaard gaat met het talent waar Verstappen over beschikt.

"Door het extreme talent van Verstappen loopt diezelfde fout de zevende keer wél goed af en laat hij er een ongekende succesreeks op volgen. Op zon moment is narcisme misschien wel het sterkste wapen waar je als coureur over kan beschikken."

Mercedes-teambaas Toto Wolff is het niet eens met de lezing van Rosberg: "Het gedrag van Max komt voor uit een enorme hoeveelheid vertrouwen. Misschien vertrouwt hij soms wel iets teveel op zijn eigen kunnen, maar vergeet niet dat hij nog steeds erg jong is."

Wolff denkt bovendien niet dat er geen enkele vorm van reflectie plaatsvindt in het kamp-Verstappen: "Daar heeft hij vader Jos voor, met wie hij een zeer goede relatie heeft. Die geeft zonder terughoudendheid de meest directe feedback denkbaar. Bovendien zal Max steeds uitgebalanceerder te werk gaan naarmate hij ouder wordt", vervolgt de Mercedes-teambaas, om Rosberg vervolgens zelf in de spiegel te laten kijken.

"Hoe was jij toen je negentien à twintig jaar oud was? Toen ik zo oud was als Verstappen nu, durfde ik nauwelijks in mijn eentje de weg over te steken. Iedereen is anders op die leeftijd, dat gegeven kun je gewoon niet los zien van hoe Verstappen zich als coureur profileert."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws