Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Wolff: 'Ouders met blanke huidskleur verboden hun kinderen met Hamilton om te gaan'

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft Lewis Hamilton nog steeds last van de racistische uitlatingen tijdens zijn jeugd. Het was op een gegeven moment zo erg dat ouders hun kinderen verboden nog om te gaan met de Brit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton heeft meermaals een boekje opengedaan over racisme tijdens zijn carrière. Al sinds hij in een kart zit, heeft hij last van racistisch gedrag en racistische opmerkingen. Teambaas Toto Wolff legt uit hoe ver men destijds ging. "Hij werd op de kart-tracks al beledigd", zegt hij tegen Frankfurter Allgemeine. "Blanke ouders verboden hun kinderen om met hem om te gaan. Dat heeft zonder twijfel schade bij hem achtergelaten."

Volgens de Mercedes-teambaas hielp het racen enorm voor Hamilton. "Het was voor hem een uitlaatklep en dat is het nog altijd." Hamilton en Wolff praten vaak over het onderwerp. Hierdoor hebben ze een hoge tolerantie tegen dergelijke opmerkingen, zo legt de Oostenrijker uit. "Het houdt ons in onze comfortzone als het zwaar wordt."

Abu Dhabi brengt extra motivatie voor 2022

Een van de zwaarste momenten voor Hamilton, al dan niet het zwaarste moment, was het verliezen van de wereldtitel in Abu Dhabi. Mercedes ging wel naar huis met de constructeurstitel, wat volgens Wolff in ieder geval nog iets positiefs is. "Dat was heel mooi", blikt hij terug. "Jammer genoeg verandert dat verder niets aan de gebeurtenissen in Abu Dhabi."

"Maar dit soort momenten worden omgezet in nog meer motivatie voor het komende seizoen", aldus de teambaas van Hamilton. Met de radiostilte bij de Britse coureur is het nog altijd onzeker of hij zijn Formule 1-carrière voortzet, al hintte Mercedes onlangs nog op het aanblijven van Hamilton bij het team.

0 reacties

x
Mercedes-kopstuk blijft verbaasd: "Dit heb ik in dertig jaar nog nooit meegemaakt"