Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Wolff over keuze voor Bottas: "Speelt grote rol in wereldtitels van Mercedes"

Mercedes-teambaas Toto Wolff is zeer verheugd dat Valtteri Bottas ook in 2020 voor de Duitse F1-renstal rijdt. De Finse coureur ontwikkelt zich nog altijd en is van grote waarde voor het team.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De contractverlenging van Valtteri Bottas bij Mercedes kwam niet als een verrassing. In de afgelopen weken werden de signalen steeds krachtiger dat de coureur in 2020 aan zijn vierde seizoen in Duitse dienst begint, iets dat op Spa-Francorcamps bevestigd werd door het team.

Teambaas Toto Wolff legt uit wat het team van Bottas verlangde: "Voor 2019 hadden we Valtteri voor de uitdaging gesteld om sterker terug te komen en zelfs zijn prestaties van het begin van 2018 te overtreffen, en zich tevens te blijven ontwikkelen als coureur. Dat is een mindset die we willen van iedereen binnen ons team."

"De resultaten die we samen met Valtteri hebben bereikt zijn geen toeval. Hij leverde een grote bijdrage aan de wereldtitels van ons team en het teamwork met Lewis was uitstekend. Valtteri heeft ook karakter getoond in de manier waarop hij omging met tegenslagen."

"Ik ben zeer verheugd dat hij nog minimaal een seizoen langer onderdeel uitmaakt van ons team en kijk ernaar uit om hem nog verder te zien groeien."

Bij Mercedes lopen de contracten van Bottas en Lewis Hamilton aan het eind van 2020 af. Met het oog op de tevens aflopende contracten van onder meer Max Verstappen, Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo wachten er mogelijk forse verschuivingen voor 2021.

1 reactie

    Live Formule 1 wintertest 21 februari met Max Verstappen