Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff velt oordeel: zaak Massa-Hamilton als precedent voor Abu Dhabi 2021?

Nu Felipe Massa via de rechtbank wil bewerkstelligen dat de wereldtitel van 2008 naar hem gaat. Moet Mercedes dan ook de wereldtitel van Max Verstappen in 2021 aanvechten?

Wolff Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het verhaal mag inmiddels bekend zijn. Met crashgate was de uitslag van de Grand Prix van Singapore 2008 zorgvuldig georkestreerd door Renault. Dit jaar bleek dat het topmanagement van de F1 er datzelfde jaar al van op de hoogte was. Men besloot echter niet in te grijpen, waar de statuten voorschrijven dat de uitslag van die race nietig verklaard had moeten worden. Als men dat wel had gedaan, was niet Lewis Hamilton maar Felipe Massa de wereldkampioen geweest. De Braziliaan wil nu via de rechter die wereldtitel opeisen.

Mercedes-teambaas Toto Wolff zei eerder al dat dit een precedent kan scheppen. In gesprek met de media, waaronder RacingNews365, werd hem gevraagd of zijn team dan ook de wereldtitel van 2021 wil gaan aanvechten. De wereldtitel die in de laatste ronde van de GP van Abu Dhabi werd beslist in het voordeel van Max Verstappen. "Ik denk niet dat hij een zaak heeft om eerlijk te zijn", zegt Wolff over de strijd van Massa.

"Omdat iedereen zich committeert aan de regels van de sport die erg duidelijk zijn. Als iedereen dan bepaalde situaties gaat aanvechten, dan ontstaat er totale wanorde. Zekers als je kijkt naar kampioenschappen, dan zijn er zoveel dingen die invloed hebben of je wint of verliest. Ik zie er echt geen zaak in", aldus de kort maar krachtige reactie van de Oostenrijker.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bul zullen direct hard terugslaan

Is de Red Bull-dominantie ten einde na de Grand Prix van Singapore? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk denken dat het team volgend weekend in Japan er gewoon weer bijzit. Beluister hieronder een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull