Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff over Max Verstappen: 'Denk dat andere coureurs het ook geprobeerd hadden'

Waar Lewis Hamilton Max Verstappen een eikel noemde na diens inhaalactie, is Mercedes-teambaas Toto Wolff aanzienlijk meer op de hand van Verstappen. Hij spreekt zelfs van een mooie actie.

Max Verstappen probeerde aan het einde van de eerste ronde Lewis Hamilton aan het eind van het rechte stuk aan de binnenkant te passeren. Hamilton gaf op zijn beurt zijn plek niet zomaar af, wat resulteerde in een touche tussen de twee. Mercedes-teambaas Toto Wolff is opvallend positief over de actie van Verstappen, al zal ongetwijfeld meespelen dat zijn rijder zonder schade uit de strijd kwam, terwijl Verstappen zijn race moest staken.

"Ik zie de botsing als een race-incident" , zo laat Toto Wolff in gesprek met Sky Sports F1 weten. "Max stuurde wat agressief naar binnen, maar het was zeker geen slechte actie. Ik denk dat ieder ander het onder die omstandigheden ook geprobeerd zou hebben. Helaas kostte het hem nu de race." Volgens Wolff kon Red Bull een bedreiging vormen voor Mercedes én Ferrari: "Daar durf ik mijn geld op in te zetten. Ze zouden er zeker weten bij hebben gezeten. Dit keer vochten vier coureurs om de overwinning, volgende keer zijn het er zes."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"