Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff over zwaktes Mercedes: "Niet swingen tussen manie en depressie"

Toto Wolff moet toegeven dat Mercedes in Austin zwakker was dan verwacht. De Mercedes-teambaas waarschuwt dat de renstal niet in een 'depressie' moet belanden als het even niet meezit tijdens een weekend.

Na de eerste vrije training voorafgaand aan de GP van de Verenigde Staten ging het bergafwaarts met de prestaties van Mercedes. Het team oogde zwakker en zwakker en verloor uiteindelijk de kwalificatie én de race. Toto Wolff waarschuwt dat het team positief en gemotiveerd moet blijven. "Het is belangrijk voor ons dat we niet gaan swingen tussen manie en depressie", laat hij weten aan onder andere RacingNews365. "We moeten vooruitstrevend zijn met het snappen van onze auto. Desalniettemin was er nooit een bepaald punt waarop we dachten dat we het niet zouden redden", aldus Wolff.

Wolff zet Mercedes op scherp

De Mercedes-teambaas vindt echter wel dat het team beter moet presteren tijdens de vrije trainingen. "Op vrijdag dachten we nog dat we dominant waren, maar 24 uur later ging het ineens helemaal anders. Ik denk dat daar het probleem zit, maar hoe pakken we dat aan? We moeten performance blijven leveren gedurende het hele weekend." In de laatste vijf races moet de Duitse renstal gelijk sterk zijn, de komende races in Mexico en Brazilië lijken in het voordeel te zijn van concurrent Red Bull. "We moeten het verschil maken tussen winnen en verliezen, en dat is allemaal gekoppeld aan hoe wij het hele weekend presteren", aldus Wolff.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst