Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Wolff over zwaktes Mercedes: "Niet swingen tussen manie en depressie"

Toto Wolff moet toegeven dat Mercedes in Austin zwakker was dan verwacht. De Mercedes-teambaas waarschuwt dat de renstal niet in een 'depressie' moet belanden als het even niet meezit tijdens een weekend.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na de eerste vrije training voorafgaand aan de GP van de Verenigde Staten ging het bergafwaarts met de prestaties van Mercedes. Het team oogde zwakker en zwakker en verloor uiteindelijk de kwalificatie én de race. Toto Wolff waarschuwt dat het team positief en gemotiveerd moet blijven.

"Het is belangrijk voor ons dat we niet gaan swingen tussen manie en depressie", laat hij weten aan onder andere RacingNews365. "We moeten vooruitstrevend zijn met het snappen van onze auto. Desalniettemin was er nooit een bepaald punt waarop we dachten dat we het niet zouden redden", aldus Wolff.

Wolff zet Mercedes op scherp

De Mercedes-teambaas vindt echter wel dat het team beter moet presteren tijdens de vrije trainingen. "Op vrijdag dachten we nog dat we dominant waren, maar 24 uur later ging het ineens helemaal anders. Ik denk dat daar het probleem zit, maar hoe pakken we dat aan? We moeten performance blijven leveren gedurende het hele weekend."

In de laatste vijf races moet de Duitse renstal gelijk sterk zijn, de komende races in Mexico en Brazilië lijken in het voordeel te zijn van concurrent Red Bull. "We moeten het verschil maken tussen winnen en verliezen, en dat is allemaal gekoppeld aan hoe wij het hele weekend presteren", aldus Wolff.

Ook interessant:

Verstappen was opnieuw beter dan zijn Red Bull

Max Verstappen behaalde in de VS een werkelijk prachtige zege, waarbij hij het absolute maximale uit zijn Red Bull-bolide wist te persen. Misschien wel meer dan er in zat. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op die bloedstollende Grand Prix in Texas.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade