Wolff overtuigd: "Mick Schumacher kan een van de allergrootsten worden"

14 okt. 2018 13:00 René Oudman 0 reacties
In de eerste drie seizoenen van zijn autosportcarrière wist Mick Schumacher de krantenkoppen niet te halen, maar in het vierde jaar is alles de kant van de 19-jarige Duitser op gevallen. Middels acht overwinningen, waarvan vijf op rij, werd het Formule 3-kampioenschap van 2018 een prooi voor de zoon van Michael Schumacher.

Waar niet iedereen overtuigd was van Schumacher junior, heeft de Duitse tiener veel monden gesnoerd met zijn recente optredens. Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat de zoon van Michael Schumacher een grote toekomst in de Formule 1 tegemoet kan gaan.

"Ik wil Mick allereerst feliciteren met het behalen van de titel in de Formule 3", zegt Wolff tijdens het DTM-weekend op de Hockenheimring, waar Mercedes voor de laatste keer in actie komt in het toerwagenkampioenschap. "Vanaf het begin af aan heeft hij in de spotlights gestaan en dat zal absoluut extra druk met zich mee hebben gebracht."

"Het is niet eenvoudig om daar mee om te moeten gaan, helemaal als de eerste seizoenshelft niet verloopt zoals gehoopt – zoals in Micks geval. Hij heeft zich in de tweede helft echter fantastisch naar voren geknokt, voor mij heeft hij aangetoond dat hij in de toekomst een van de groten van deze sport kan worden."

De zegetocht van Schumacher is extra fijn voor Mercedes, omdat zijn team (Prema) met krachtbronnen van Das Haus rondrijdt. Grote rivaal Dan Ticktum werd dit jaar vooruit gestuwd door Volkswagen-power. "Natuurlijk zijn we extra blij met de titel van Schumacher, omdat hij met een Mercedes-blok rondrijdt", knipoogt Wolff.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen