Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff pakt situatie Verstappen met fluwelen handschoenen aan: "Laten we hem de tijd geven"

Geruchten over een mogelijke overstap van Max Verstappen naar Mercedes houden aan in de Formule 1-paddock in Melbourne. Wat heeft Toto Wolff erover te zeggen?

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was voormalig Formule 1-coureur en Sky-expert Johnny Herbert die olie op het geruchtenvuur gooide door in de aanloop naar de GP van Australië te stellen dat Max Verstappen al dichtbij een Mercedes-deal zou zijn. De vraag van datzelfde Sky Sports aan het adres van de Oostenrijker is dan ook als volgt: "Rijdt Verstappen volgend jaar voor Mercedes?"

"Als ik dat toch eens zou weten", begint hij. "Uiteindelijk zit Max momenteel in de snelste auto en dat is iets waar een coureur altijd naar zal kijken. Hij is op een geweldig punt in zijn carrière en de keuze is aan hem. Wil hij van omgeving veranderen en zo ja, waar wil hij dan naartoe?"

Gevraagd of men met Verstappen een speler voor de lange termijn vast kan leggen zoals men in 2013 met Lewis Hamilton deed, geeft hij aan dat Verstappen misschien juist nu ergens toe te verleiden valt.

"Misschien dat het feit dat er nu wat plooien in het team zijn ontstaan een aanleiding kan zijn om over andere opties na te denken. Ik denk dat wij hem daarbij de tijd moeten geven om na te denken wat hij wil, zonder dat wij hem daarin pushen."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak