Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff pareert suggestie Horner: "Dat is niet met overtuiging te zeggen"

De Mercedes ging als een raket in Turkije. Het leek wel alsof Lewis Hamilton bij sommige inhaalpogingen gebruik kon maken van DRS, zo groot was het snelheidsverschil. Toch is Toto Wolff er niet van overtuigd dat zijn team de snelste auto heeft.

Toto Wolff Mercedes Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In het begin van 2021 leek Red Bull de overhand te hebben op Mercedes, maar de Duitse renstal heeft de laatste races een tandje bij gezet. De auto van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas lijkt nu de snelste auto te zijn. Christian Horner zei na afloop van de Grand Prix van Turkije dat hij denkt dat Mercedes vijftien tot twintig kilometer harder gaat op het rechte stuk dan Red Bull.

Uiteraard werd ook Toto Wolff gevraagd naar de snelheid van de Mercedes. De Oostenrijker denkt dat zijn team een goede auto heeft, maar de snelste? "Ik denk niet dat je dat met overtuiging kunt zeggen. Ik denk wel dat we een hele goede auto hebben. De auto is competitief, dat zag je ook dit weekend", aldus Wolff tegen onder meer RacingNews365.

Hamilton was in Turkije de snelste in de kwalificatie, maar kreeg een gridstraf van tien plaatsen vanwege een nieuwe verbrandingsmotor. Wolff denkt dat de race op het circuit van Istanbul Park heel anders had kunnen verlopen zonder die straf van Hamilton. "Als we de gridstraf niet hadden gehad, dan hadden we een goede kans gehad om eerste en tweede te worden. Dat had ons acht punten meer opgeleverd", aldus de teambaas van Mercedes.

Met die gridstraf van Hamilton achter de rug is de Oostenrijker dan ook optimistisch over de komende races. Al denkt hij wel tot het bittere eind te moeten strijden met Red Bull. "Ik ben voorzichtig positief als ik naar de toekomst kijk. Austin is een baan die we leuk vinden en het is opnieuw een goede kans. Maar ik denk dat coureurskampioenschap pas op het allerlaatste zal worden beslist", voorspelt Wolff.

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes nu overal vrezen

Verstappen presteerde prima in Turkije, maar zag ook dat Mercedes te snel voor hem was. Geen moment was hij bij machte om Bottas aan te vallen. Hij zal Hamilton nu overal moeten vrezen, zo oordeelt men in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Turkije 2021 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"