Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff plaatst belangrijke kanttekening bij sterke kwalificatie Mercedes

Mercedes kende een prima kwalificatie in Barcelona en bezet de tweede startrij voor de Grand Prix van Spanje. Toch had teambaas Toto Wolff stiekem op iets meer gehoopt.

Wolff Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton op P3 en George Russell daar schuin achter op de vierde plek. Daar moet Mercedes het meer doen na de kwalificatie in Barcelona. Teambaas Toto Wolff is optimistisch na de zaterdag in Spanje. "Om eerlijk te zijn ben ik erg blij. We hadden op de vrijdag de snelste auto, maar op de vrijdag telt het niet en op de zaterdag hadden we misschien iets meer verwacht. Maar we zitten er dan drie tienden achter", zo is de conclusie van Wolff bij Sky DE.

Toch verliep niet alles helemaal naar wens bij de Zilverpijlen, want de twee coureurs reden elkaar bijna in de weg. "We lieten ze te dicht bij elkaar komen en toen wilden ze allebei een slipstream krijgen. En toen reden ze elkaar in de out lap een beetje in de weg."

Toch moet Mercedes het klantenteam McLaren voor zich dulden. "Je kunt in ieder geval zien dat het niet aan de motor ligt, toch?", zo grapt Wolff. "Dat is een goede benchmark voor ons. Je kunt zien wat je kunt bereiken en één onderdeel is in ieder geval uitgesloten. En Lando Norris weet keer op keer zo'n ronde uit de hoge hoed te toveren. Het is indrukwekkend", zo deelt Wolff de complimenten uit aan de McLaren-coureur.

Wat kan Mercedes dan vanaf de derde en vierde startplek doen, ook met kans op regen? "Onze auto is snel in de regen. Maar ik denk dat het nu tussen de vier teams of de acht coureurs zo dicht op elkaar zit, dat je er zelf gewoon zo veel mogelijk uit moet halen", zo sluit Wolff af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen glashelder over Red Bull-toekomst: "Dat zegt al genoeg!"