Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff pleit voor regelwijziging na complete verwarring na kwalificatie GP Italië

Mercedes teambaas Toto Wolff wil een oplossing voor de problemen die ontstonden door een lange lijst aan gridstraffen in het GP-weekend van Italië.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na de kwalificatie op de zaterdag in Monza, was het urenlang onduidelijk wie waar ging starten. Doordat maar liefst negen coureurs gridstraffen hadden, moest er heel wat geschoven worden in de startopstelling.

Vanuit verschillende hoeken kwam er commentaar op de hele procedure. Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt dat er wat moet veranderen. "Ik weet waarom gridstraffen bestaan. Dat is omdat we geen kwalificatiemotoren willen hebben en zodat we niet iedere race een andere motor kunnen gebruiken", begint hij tegenover de media, waaronder RacingNews365.

"In het kader van een mogelijke andere oplossing werd geopperd om strafpunten uit te delen in het teamklassement. Maar dat zou het probleem niet oplossen, want we zouden dan nog steeds nieuwe motoren gaan gebruiken voor de coureur die het kampioenschap kan winnen."

Wolff hoopt dus dat er iets veranderd kan worden in samenspraak met alle Formule 1-teams: "Ik denk dat we unaniem een oplossing moeten vinden. Laten we alle koppen bij elkaar steken en kijken hoe we dit kunnen oplossen om verwarring in de toekomst te voorkomen."

Ook interessant:

Zo kan Verstappen wereldkampioen worden in Singapore

Max Verstappen kan op papier in Singapore al zijn tweede wereldtitel pakken. Maar wat moet daar precies voor gebeuren en op welke posities moet de concurrentie finishen? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in onderstaande video.

Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje