Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff positief over kansen Mercedes in Canada: "We waren erg snel!"

Mercedes begon het seizoen met een aanzienlijke achterstand ten opzichte van de concurrentie, maar volgens teambaas Toto Wolff plukt de Duitse renstal nu echt de vruchten van al het harde werk.

Wolff Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Mercedes het de laatste jaren niet altijd even makkelijk heeft gehad is inmiddels een bekend verhaal. Toch is het licht aan het einde van de tunnel eindelijk in zicht bij de Duitse renstal en dat goede nieuws wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Lewis Hamilton had het tijdens de persconferentie in Canada zelfs al over podiumplekken. 

Ook Toto Wolff bevestigt bij de Duitse tak van Sky Sports dat het er tijdens de vrije trainingen allemaal goed uit leek te zien. "We zijn best positief! De auto's waren erg snel, zowel in droge als natte omstandigheden. Het lijkt erop dat we goed begonnen zijn aan dit weekend! Wat de temperatuur van de banden betreft zat het ook wel goed tijdens de vrije trainingen, al kan dat tijdens de andere sessies natuurlijk weer anders zijn." 

Ook het nieuwe asfalt zorgde voorafgaand aan dit weekend voor de nodige vraagtekens, maar volgens de Mercedes-teambaas is er ook in dat opzicht geen sprake van grote problemen. "Eerst was er wel sprake van een gebrek aan grip door het nieuwe asfalt, maar de coureurs zeiden al snel dat het beter werd naarmate de baan verder opdroogde. Het was totaal niet slecht in ieder geval."

Al die geweldige conclusies zorgen automatisch voor het nodige zelfvertrouwen en ook Wolff durft al voorzichtig uit te spreken dat een podiumplek helemaal niet zo ver weg lijkt. "Het is allemaal wel leuk dat we het zeggen, maar de waarheid is wel dat we de afgelopen races maar een tiende verwijderd waren van een vierde, derde of zelfs tweede plek. We stonden echter wel aan de verkeerde kant waardoor we maar zesde of zevende werden en dan is het automatisch ongeloofwaardig om over een podium te spreken. Maar we komen echt dichterbij, al moeten we dat op de baan nog laten zien."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen