Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff prijst handelen FIA na Suzuka-incident: "We blijven leren"

Mercedes-teambaas Toto Wolff looft het handelen van FIA-president Mohammed Ben Sulayem en zijn team na het tractor-incident in Japan.

Tijdens de Grand Prix van Japan was er veel te doen rondom de kraanwagen die op het circuit stond terwijl de coureurs, met slecht zicht door de hevige regenval, nog op het circuit reden. Ze reden dan weliswaar achter de safety car, maar Pierre Gasly was nog richting de safety car aan het rijden, waardoor hij met hoge snelheid voorbij de kraan raasde die op het circuit stond. In het verleden hebben we gezien dat dit gruwelijk mis kan gaan. Zo verloor Jules Bianchi zijn leven doordat hij tegen een kraanwagen reed in 2014 op Suzuka. De FIA stelde na het incident met Gasly een onderzoek in en nam maatregelen. Mercedes-teambaas Toto Wolff looft het handelen van FIA-president Mohammed Ben Sulayem en zijn team. "Er is sinds december een nieuw bestuur en er zijn dingen veranderd", zo begint Wolff tegenover de media, waaronder RacingNews365 . "Er zijn nieuwe mensen aan boord gekomen en ik geloof dat zolang er vooruitgang, ontwikkeling en ruimdenkendheid is, dit steeds beter wordt."

Wolff: "Volledige transparantie en wil om te verbeteren"

"In mijn gesprekken met de FIA-president is er de wil om te leren en te analyseren", gaat de Mercedes-teambaas verder. "Je kunt het document zien dat is vrijgegeven na het Gasly-incident (in Japan, red.). Er is volledige transparantie en geen schaamte als men op de verschillende verbeterpunten wijst." "Ik had pas een gesprek met hem (Ben Sulayem, red.) en hij zei dat we hem altijd onze mening en die van de coureurs moesten geven. Ik denk dat dat een goede eerste stap is. Zal het ooit perfect zijn? Nee, want we blijven continu leren."

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola