Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff prijst handelen FIA na Suzuka-incident: "We blijven leren"

Mercedes-teambaas Toto Wolff looft het handelen van FIA-president Mohammed Ben Sulayem en zijn team na het tractor-incident in Japan.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de Grand Prix van Japan was er veel te doen rondom de kraanwagen die op het circuit stond terwijl de coureurs, met slecht zicht door de hevige regenval, nog op het circuit reden. Ze reden dan weliswaar achter de safety car, maar Pierre Gasly was nog richting de safety car aan het rijden, waardoor hij met hoge snelheid voorbij de kraan raasde die op het circuit stond.

In het verleden hebben we gezien dat dit gruwelijk mis kan gaan. Zo verloor Jules Bianchi zijn leven doordat hij tegen een kraanwagen reed in 2014 op Suzuka. De FIA stelde na het incident met Gasly een onderzoek in en nam maatregelen.

Mercedes-teambaas Toto Wolff looft het handelen van FIA-president Mohammed Ben Sulayem en zijn team. "Er is sinds december een nieuw bestuur en er zijn dingen veranderd", zo begint Wolff tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Er zijn nieuwe mensen aan boord gekomen en ik geloof dat zolang er vooruitgang, ontwikkeling en ruimdenkendheid is, dit steeds beter wordt."

Wolff: "Volledige transparantie en wil om te verbeteren"

"In mijn gesprekken met de FIA-president is er de wil om te leren en te analyseren", gaat de Mercedes-teambaas verder. "Je kunt het document zien dat is vrijgegeven na het Gasly-incident (in Japan, red.). Er is volledige transparantie en geen schaamte als men op de verschillende verbeterpunten wijst."

"Ik had pas een gesprek met hem (Ben Sulayem, red.) en hij zei dat we hem altijd onze mening en die van de coureurs moesten geven. Ik denk dat dat een goede eerste stap is. Zal het ooit perfect zijn? Nee, want we blijven continu leren."

Ook interessant:

Waar komt de bekende Hamilton-uitspraak 'It's hammer time' vandaan?

Een beetje Formule 1-fan weet nu precies waar we het over hebben, wie het zegt en tegen wie het wordt gezegd. Mercedes-engineer Peter Bonnington roept dit vaak tegen Lewis Hamilton, maar waar komt die uitspraak precies vandaan? We leggen het je uit in de onderstaande video.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct