Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff prijst sportieve Leclerc na sparen Mercedes: "Toont zijn karakter"

Charles Leclerc probeerde met een slim trucje Mercedes in de luren te leggen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Toto Wolff vindt dat de Ferrari-coureur sportief gedrag vertoonde.

Leclerc Abu Dhabi 6
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een spannend en leuk einde van een interessant gevecht: Charles Leclerc die met een trucje toch de tweede plaats in het constructeurskampioenschap probeerde veilig te stellen voor Ferrari. De Monegask liet de bestrafte Sergio Perez passeren in de laatste ronde om George Russell op te houden en hem zo een positie af te snoepen. Dat plannetje slaagde niet, waardoor Mercedes de tweede plaats in handen hield. Toto Wolff prijst Leclerc tegenover onder meer RacingNews365.

"Het was een formidabel gevecht tussen twee prachtige sportmerken", stelt Wolff. "Wij respecteren Ferrari en Charles reed als een echte sportman aan het einde. Dat toont zijn karakter. Charles had in de laatste sector de handrem kunnen gebruiken, maar dat deed hij niet. Leclerc reed ook zo ver voor ons dat we niet geloofden dat hij de benodigde verschillen zou kunnen managen."

Wolff zag een sterk Ferrari

"Ik denk dat we met een achterstand aan dit weekend begonnen als je kijkt naar de recente prestaties van Ferrari", vervolgt Wolff zijn verhaal. "Desondanks is het lastig om de auto in een perfecte staat te krijgen. Dat zag je ook wel aan het mindere weekend van Carlos Sainz en Lewis Hamilton. Daardoor bleven er vooraan twee coureurs over, die erom gingen strijden. George reed een onberispelijke race, zeker met hoe hij de verschillen managede aan het einde."

De Oostenrijker had in eerste instantie niet het idee dat Perez een rol van betekenis ging spelen in de race op zondag. "Perez was een tijdje van de radar verdwenen. We wisten dat hij het niet ging redden met één pitstop en hij kwam daarna ook tien à elf seconden achter George terug de baan op. Wij focusten ons alleen op onszelf, zodat George optimaal kon managen. Anders val je van een klif af. Uiteindelijk wisten we dat we binnen vijf seconden van Perez moesten blijven."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola