Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff reageert op geruchten rond Vettel

Toto Wolff heeft gereageerd op de geruchten dat Sebastian Vettel in de Mercedes van 2025 komt te zitten. Volgens de teambaas van Mercedes kun je zo'n naam zeker niet buiten beschouwing laten.

Sebastian Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toto Wolff moet op zoek naar een nieuwe teamgenoot voor George Russell in 2025, nadat Lewis Hamilton bekendmaakte dat hij volgend jaar voor Ferrari gaat rijden. Sindsdien worden er de nodige namen genoemd als opvolger van de zevenvoudig wereldkampioen. Onder meer de namen van Fernando Alonso, Carlos Sainz en Alex Albon komen voorbij, maar ook jongeling Andrea Kimi Antonelli behoort tot de kanshebbers.

En waarom zou Wolff geen oud-wereldkampioen uit zijn pensioen halen, zoals Sebastian Vettel? De twee hebben met elkaar gesproken over het Mercedes-zitje, zo vertelde de viervoudig wereldkampioen al. De Oostenrijkse teambaas gaat nu in op de geruchten over een mogelijke terugkeer van Vettel in de koningsklasse van de autosport.

"Sebastian is iemand die je nooit buiten beschouwing kunt laten. Zijn staat van dienst is fenomenaal en soms is het goed om een pauze te nemen om opnieuw te evalueren wat belangrijk voor je is en om je motivatie te vinden", zo vertelt Wolff tijdens de persconferentie van de teambazen.

"We hebben nog geen beslissing genomen en we zijn niet van plan om dat de komende weken te doen. De rijdersmarkt is op dit moment erg dynamisch. Sommige echt goede coureurs staan op het punt om te tekenen bij andere teams. Wij willen de gesprekken blijven voeren en de opties openhouden."

"Maar het is nog veel te vroeg voor ons om iemand vast te leggen, of het nu een hele jonge of een hele ervaren coureur is. De komende maanden zullen ons meer aanwijzingen geven", zo laat Wolff zich nog niet in zijn kaarten kijken. Hij laat wel weten dat hij voor zichzelf op een rijtje heeft hoeveel coureurs er op zijn lijstje staan, maar hij wil daar geen aantal op plakken.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"