Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff pareert kritiek van Horner op beïnvloeding FIA: "Hij verveelt zich vooraan het veld"

Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt niet dat zijn team op een verkeerde manier aan het 'lobbyen' is bij de FIA. Christian Horner vond het een kwalijke zaak, maar Wolff vindt niet dat er ook maar iets gebeurt wat tegen de regels is.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Vanaf de Grand Prix van België moeten de nieuwe regels omtrent de vloeren van de Formule 1-bolides ingaan. Hiermee wil de FIA voorkomen dat er een soort 'flexibele' vloer wordt gebruikt, waarmee een voordeel behaald kan worden. Mercedes is duidelijk voorstander van de nieuwe regel, terwijl Red Bull er juist op tegen is.

Teambaas Christian Horner bekritiseerde Mercedes zelfs dat ze aan het lobbyen zijn om de regels naar hun voordeel te trekken. Het viel onder meer op dat alle teams die voor de nieuwe formule zijn, motorafnemer zijn van Mercedes.

Wolff wil echter weinig weten van de kritiek van Horner. "Ik denk dat hij zich gewoon verveelt, daar vooraan het veld. Dat is prima voor hem", aldus de Mercedes-teambaas tegenover onder meer RacingNews365. "Het samenwerken met de FIA is altijd onderdeel geweest (van de sport, red.)."

Wolff: "Is Horner niet aan het lobbyen?"

Bij het Mercedes-kamp begrijpen ze niet wat er verkeerd is aan het nauw samenwerken met de FIA. Volgens Wolff hoort dit er namelijk gewoon bij in de Formule 1. "Ik weet niet waar hij (Horner) op doelt, want uiteindelijk zijn we allemaal onderdeel van hetzelfde circus. We werken met dezelfde stakeholders."

"Is hij niet aan het lobbyen? Hij zit in zijn kantoor, belt niemand en doet gewoon zijn ding?", aldus de Mercedes-teambaas, die niet ziet wat er verkeerd is aan de verhoudingen tussen het team en de FIA.

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

45 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"