Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff reageert op overstap Mercedes-adviseur naar de FIA: 'Hebben te veel controverses gehad'

Nadat in juni voormalig Mercedes-adviseur Shaila-Ann Rao een hoge functie kreeg binnen de FIA, uitte Ferrari-teambaas Mattia Binotto zijn zorgen over de situatie. Toto Wolff reageert nu op de overstap van Rao en legt uit dat transparantie juist belangrijk is.

Wolff Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Sinds juni 2022 bekleedt Shaila-Ann Rao een belangrijke functie binnen de FIA als Interim Secretary General for Motor Sport. Ze vervangt hierbij Peter Bayer, die na een reorganisatie bij de autosportfederatie vertrok. Rao is nu verantwoordelijk voor de sportieve activiteiten van de FIA, waaronder dus ook de Formule 1.

Rao was als advocate de afgelopen jaren adviseur van Toto Wolff bij Mercedes Grand Prix Limited. De overstap van Mercedes naar de FIA deed wenkbrauwen fronsen bij de concurrenten van Mercedes. "Wat betreft Shaila-Ann: ja, het is zeker een zorg. Het is een geweldig persoon met veel ervaring, dus ze zal zeker capabel genoeg zijn voor het werk", liet teambaas Mattia Binotto weten aan onder andere RacingNews365.

"Het is een zorg, maar ook alleen maar een zorg. Het is aan hen om ervoor te zorgen dat er geen belangenverstrengeling optreedt en dat er netjes gehandeld wordt. Het is ook de taak van de president (Mohammed Ben Sulayem, red.) om dat te controleren."

Wolff vindt transparantie bij de FIA belangrijk

Wolff liet zich bij Express voor het eerst uit over de situatie. De teambaas van Mercedes vindt het juist goed dat de FIA transparant is en legt uit waarom zijn voormalige adviseur niet zal zorgen voor belangenverstrengeling. "De FIA is goed op weg en we moeten ook niet vergeten dat Mohammed zijn team moet vormen en grip moet krijgen op de situatie."

"Mijn mening over Shaila-Ann in termen van integriteit en transparantie: ze is een advocaat, dit is waar ze voor staat en ik denk dat dat belangrijk is. We hebben te veel controverses gehad in het verleden waar dingen niet openbaar waren, maar wat wel openbaar had moeten zijn. Zij is een garantie voor dat", zo benadrukt Wolff.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief