Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff reageert op Red Bull-verdenkingen

Helmut Marko zei recent dat de nieuwe voorvleugel van Mercedes flink doorbuigt. Toto Wolff reageert ludiek.

Hamilton Q Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ineens zijn flexwings weer een hot topic in de Formule 1. Helmut Marko riep tegenover oe24 dat de voorvleugel van Mercedes wel heel erg doorbuigt en dat Red Bull het goed in de gaten houdt. Wanneer Mercedes-teambaas Toto Wolff de uitspraken voorgelegd krijgt in een vraag van RacingNews365, heeft hij een ludiek antwoord in huis.

"In de Formule 1 trekt iedereen gelijk een conclusie en zeggen ze: 'ik heb deze voorvleugel en sidepods gezien'", stelt Wolff tegenover RacingNews365. "De voorvleugel speelt tegenwoordig een grote rol, dat is duidelijk. Maar dat geldt ook voor de vloer en ik denk dat het altijd om de combinatie gaat. Je kan een voorvleugel hebben die buigt als een banaan en door de test komt, maar toch een auto hebben die niet goed werkt."

Wel zoekt Mercedes de randjes op, geeft Wolff toe. "Ik denk dat iedereen de grenzen verlegt binnen de reglementen. We hebben de afgelopen drie races een grote stap gezet, zeker met alle aerodynamische onderdelen. Misschien stonden we volledig aan de verkeerde kant met de voorvleugel en de vloer. Ook nu hebben we weer heel wat nieuwe onderdelen bij ons, maar misschien zijn ze niet zichtbaar. Ik denk dat je iedere Grand Prix performance moet toevoegen, zelfs als het om een paar milliseconden gaat."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen glashelder over Red Bull-toekomst: "Dat zegt al genoeg!"