Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff reageert op scheldpartij Hamilton en verdedigt ongelukkige Mercedes-strategie

Lewis Hamilton was zeker niet te spreken over het verloop van de Grand Prix van Nederland. Even had hij zicht op de overwinning, maar de strategie van Mercedes mislukte en dat was duidelijk te horen over de boordradio. De scheldpartij van Hamilton richting zijn team is volgens teambaas Toto Wolff logisch.

Hamilton safety car Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton greep in de Grand Prix van Nederland naast het podium terwijl hij kort voor het einde van de race nog op de eerste plaats reed. Tijdens een late safety car besloot Mercedes hem buiten te houden op een setje mediums, terwijl Max Verstappen een pitstop maakte voor softbanden. George Russell lag eerst nog tussen de twee in, maar kwam achter Verstappen terecht nadat ook hij stopte voor zachte banden.

Bij de herstart was het direct gedaan met de kansen van Hamilton op de overwinning in Zandvoort. Verstappen haalde zijn voormalige titelrivaal in bij de eerste mogelijkheid. Een pijnlijk moment voor de zevenvoudig wereldkampioen, wat vooral te horen was over de boordradio, zeker toen George Russell ook nog eens aan hem voorbij ging. Hij vloekte en tierde naar zijn team.

Teambaas Toto Wolff begrijpt zijn coureur en legt aan Sky Sports uit waarom het volkomen logisch was van Hamilton om zo te reageren. "Weet je, hij zit op dat moment vol met emotie. Als je zó dicht bij de overwinning bent en dan ineens keihard ingehaald wordt, dan komt de emotie er bij een coureur uit. Je zit in de cockpit en je zit daar alleen, verder zie je niet wat er gebeurt."

De call van het team om Hamilton niet naar binnen te halen, verdedigt Wolff eveneens. "We hebben het er over gehad: gaan we de gok wagen voor de overwinning? Ja, dat doen we. De positie proberen te behouden met de medium banden die slechts een paar ronden oud waren, dat was de juiste keuze. Ik neem liever risico's in de hoop op een overwinning voor Lewis, dan dat we tweede en derde worden."

Wat had Mercedes anders kunnen doen?

Mercedes had tijdens de safety car, veroorzaakt door het stilvallen van Valtteri Bottas' bolide, verschillende strategische keuzes. Was het beter om juist Hamilton een pitstop te laten maken en Russell niet? Of zou het zin hebben gehad om beide coureurs op het asfalt te houden met een setje mediums? Wolff betwijfelt het.

"Je kan eigenlijk twee dingen doen. Je kan Lewis een pitstop laten maken - waarbij hij zijn positie verliest aan Verstappen - en George juist buiten houden: dan ben je de klos. Je kan ze allebei buiten houden: dan ben je ook de klos. Dat was het risico niet waard. Als het niet werkt, dan rijden ze allebei op oude banden. Het was in dat geval ook geen gegarandeerde P2 en P3 geweest en dan hadden we al helemaal niet met Lewis kunnen racen voor de overwinning", aldus Wolff.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

37 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?