© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Wolff: "Red Bull en Honda worden de idioten of de titelkandidaten voor 2019"

09 nov. 2018 11:33 Ruud Dimmers 13 reacties
De concurrenten van Red Bull volgen de ontwikkelingen bij motorleverancier Honda op de voet. Volgend seizoen ligt de Japanse krachtbron achterin de bolide van Max Verstappen. Wordt het een succes of een fiasco?

Winnen en verliezen ligt vaak dicht bij elkaar in de Formule 1. Een vinding kan geniaal uitpakken, of problematisch. Dat ondervond Honda in de eerste jaren van haar comeback in de Formule 1 aan den lijve. Sinds de samenwerking met Toro Rosso en Red Bull zit de Japanse krachtbron zichtbaar in de lift.

Toto Wolff, teambaas van concurrent Mercedes, vlakt Red Bull in 2019 niet uit. Dat het chassis van de huidige RB14 van wereldklasse is bewees het team al meermaals dit seizoen. Een goede motor achterin kan ervoor zorgen dat er een onverslaanbare combinatie ontstaat.

"We praten er intern ook over en het ene moment denken we dat Red Bull 'idioten' zijn, maar het volgende moment zien we ze als belangrijke titelkandidaat", laat Wolff in gesprek met Motorsport-Total weten.

"Ik ben van mening dat Red Bull zelf niet veranderd is. Het blijft een ongekend sterk team en de Honda-motor heeft dit seizoen veel potentie getoond. Ik denk dat ze een kandidaat voor het titelgevecht zijn, samen met Ferrari en hopelijk doen wij ook weer mee."

Recent liet Helmut Marko al ontvallen dat hij verwacht dat de Honda-motor bij de start van het nieuwe Formule 1-seizoen slechts vijftien pk tekort komt ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Momenteel zou de achterstand van Red Bull, met de Renault-motor, liefst vijftig pk bedragen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen