Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Wolff: "Red Bull heeft de zelfvernietigingsknop nog niet ingedrukt"

Achter de schermen bij Red Bull rommelt het door, terwijl het team op de baan de dominantie van vorig seizoen voortzet. Dat merkt ook Toto Wolff.

Verstappen Saudi Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull had het seizoen op het asfalt niet beter kunnen beginnen: Een 1-2 in Bahrein en een 1-2 in Saoedi-Arabië zorgen ervoor dat het team uit Milton Keynes met 87 behaalde WK-punten met afstand de leider is in het kampioenschap van 2024. Maar waar het team op het veld stabiel is, zo chaotisch is het momenteel achter de schermen bij het team.

De saga rondom Red Bull-teambaas Christian Horner lijkt nog lang niet over te zijn gewaaid. Horner kwam onder vuur te liggen nadat een vrouwelijke medewerker hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag. Het moederbedrijf van Red Bull schakelde een onafhankelijke advocaat in om zich over de zaak te buigen, en deze advocaat concludeerde dat er geen strafbare feiten gepleegd waren door de Britse teambaas.

Amper 24 uur later, tijdens de tweede vrije training in Bahrein, werd een anonieme mail verstuurd naar de gehele F1-paddock, inclusief teambazen en journalisten met het vermeende Whatsapp-verkeer tussen Horner en de vrouwelijke medewerker.

Gedurende het raceweekend in Saoedi-Arabië ontstond een nieuwe wending in de Red Bull-saga, toen Red Bull-adviseur Helmut Marko opeens liet doorschemeren dat hij wel eens zou kunnen worden geschorst. Hierop reageerde ook Max Verstappen, die voorheen stil was gebleven rondom de situatie, dat als Marko het team zou gaan verlaten dat ook zijn eigen toekomst onzeker zou zijn bij de Oostenrijkse renstal. Terwijl dit allemaal plaatsvond, werd de vrouw die het middelpunt van de beschuldigingen vormt geschorst met behoud van salaris. Inmiddels is de vrouw van advocaat gewisseld en heeft ze aangegeven in beroep te gaan tegen Horner.

"Dat is waar Max op dit moment is"

Toch blijft Red Bull volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff nog altijd even sterk als dat het team voorheen was. Hij denkt dat de 'zelfvernietigingsknop' bij Red Bull nog niet is ingedrukt: "Op dit moment lijkt het er niet op dat ze op die knop drukken, want ze eindigen als eerste en als tweede met de rest op een enorme afstand", vertel Wolff aan de media.

Dat neemt niet weg dat alle gebeurtenissen naast de baan in de toekomst nog effect kunnen gaan hebben. "Deze dingen kunnen een vertraging hebben, maar ik denk dat we ons op onszelf moeten concentreren. Wat we moeten doen, is onze coureurs de best mogelijke auto geven, want het zijn niet de coureurs die het probleem zijn." De Mercedes-teambaas stipt hier een cruciaal punt aan: "Het is dat onze machine niet presteert zoals wij willen."

Wolff ging ook kort in op de toekomst van Verstappen: "Een coureur zal altijd proberen om in de snelst mogelijke auto te rijden, dat geeft je de beste kans om races en kampioenschappen te winnen. En dat is waar Max op dit moment is. Maar Max, Jos (Verstappen, red.) en Raymond (Vermeulen, de manager van Verstappen, red.) zijn heel recht door zee, soms tegen het ongemakkelijke aan. Fundamenteel gezien is een coureur erop gebrand om in de beste auto te zitten", sluit hij af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Video Coureurs ontsnappen aan zwaar letsel bij huiveringwekkende crash