Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff reageert op mogelijke overstap van Verstappen naar Mercedes

Ligt de toekomst van Max Verstappen bij Mercedes? Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zich uitgelaten over hoe het er bij het team uit Brackley uit kan komen te zien, nu er een zitje is vrijgekomen door het vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari. En daarbij is Verstappen zeker een optie.

Wolff Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het nieuws sloeg begin februari als een bom in: Lewis Hamilton stapt na 12 jaar bij Mercedes te hebben gereden over naar Ferrari. Daar waar Mercedes dacht de zevenvoudig wereldkampioen vast te hebben liggen tot en met 2025, kon Hamilton door een clausule onder dat contract uitkomen.

Is Max Verstappen dan een optie als teamgenoot van George Russell bij Mercedes? De Nederlander heeft een contract tot en met 2028 bij Red Bull, maar gezien de onstabiele situatie binnen het team kan het zomaar zijn dat Verstappen vertrekt. Het is duidelijk dat er een machtsstrijd gaande is binnen het team en dat zou zomaar grote gevolgen kunnen hebben.

Toto Wolff heeft zich nu uitgesproken over de situatie en ziet Verstappen absoluut een keer voor Mercedes rijden. "Het is een soort relatie die op een gegeven moment moet gaan plaatsvinden, maar we weten niet wanneer", zo zegt Wolff in gesprek met Fox Sports Australia.

Nummer één doelwit

Ook geeft de Oostenrijker aan dat Verstappen het nummer één doelwit is voor het vacante stoeltje bij Mercedes. "Je ziet wat zijn prestatieniveau is, maar ik wil de anderen ook niet buiten beschouwing laten." Zo noemt de Mercedes-teambaas Fernando Alonso, Carlos Sainz en de veelgeprezen Mercedes-junior, Andrea Kimi Antonelli, als mogelijke opvolgers van Hamilton.

Maar het allerbelangrijkste volgens Wolff is het volgende: "Ik denk dat we naar onszelf moeten kijken en tegen elkaar moeten zeggen: 'wat kunnen we met deze auto?'" Daarbij doelt Wolff op het feit dat de belangrijkste focus op het oplossen van de problemen van de auto moet liggen, in plaats van te proberen om 'een wondermiddel met een geweldige coureur' te vinden.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'