© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Wolff roept fans op om meer te genieten van Hamilton

24 dec. 2018 15:05 René Oudman 6 reacties
In de afgelopen vijf seizoen won Lewis Hamilton liefst 51 Grands Prix. De nu 33-jarige Brit komt zodoende op een gemiddelde van iets meer dan tien overwinningen per jaar, wat vrijwel altijd betekent dat de Mercedes-rijder de helft van alle wedstrijden op zijn naam weet te schrijven. In vijf seizoenen tijd werd Hamilton viermaal wereldkampioen en omdat hij ook in 2008 de beste was, staat de persoonlijke teller op vijf titels.

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff worden de prestaties van Hamilton echter niet voldoende op waarde geschat. De Oostenrijker meent dat er veel afgunst is rondom de persoon van zijn Britse sterrijder en roept daarom op meer te genieten van de exceptionele prestaties die zijn pupil tentoonstelt.

"Niet iedereen heeft de juiste waardering over voor een geweldige carrière, een geweldige sportman of überhaupt iets geweldigs wat te zien is. Er heerst ook veel negativiteit en jaloezie als er iets moois plaatsvindt", analyseert Wolff tegenover het persbureau Reuters. "Eigenlijk wordt het pas erkend op het moment dat een carrière al voorbij is en ik snap eigenlijk niet waarom dat zo is. We zijn ontzettend bevoorrecht om een van, misschien wel, de allergrootste coureurs aller tijden te mogen volgen."

"De records die tegenwoordig staan zijn veelal gezet door Michael Schumacher, maar Lewis is op pad om deze in het vizier te krijgen", spreekt de Oostenrijkse beleidsbepaler van het succesvolle Mercedes-team. "Bij Michael proefde ik hetzelfde als wat ik net beschreef bij Lewis: de records werden pas erkend op het moment dat hij zijn helm aan de wilgen hing, en nog door meerderen toen hij zijn ski-ongeluk had. Dat is volgens mij een jammerlijke instelling."

Hamilton heeft momenteel 63 Grand Prix-zeges achter zijn naam staan en bezet daarmee de tweede plek in de eeuwige ranglijst. Slechts Schumacher staat nog voor de Britse Mercedes-coureur: de Duitse legende reikte in zijn Formule 1-carrière tot 91 overwinningen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen