Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff roept op tot steunen FIA: "Vertrouw in het systeem"

Mercedes-baas Toto Wolff roept op om de FIA te steunen, nadat zijn collega Guenther Steiner van Haas een waarschuwing kreeg na opmerkingen over een straf voor zijn coureur Nico Hulkenberg.

Wolff Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toto Wolff heeft zijn steun toegezegd aan de FIA, nadat Haas-collega Guenther Steiner een waarschuwing had gekregen voor zijn opmerkingen over stewards in de Formule 1. Steiner was het niet eens met een straf die werd uitgedeeld aan Nico Hulkenberg tijdens de Grand Prix van Monaco. De Duitser kreeg vijf seconden straf na een incident met Logan Sargeant. Voor zijn opmerkingen hierover kreeg Steiner op zijn beurt weer een berisping omdat hij de FIA International Sporting Code had overtreden.

"We hebben een ander systeem voor stewards nodig", zo vertelde Steiner aan de media, waaronder RacingNews365. "Elke professionele sport heeft professionals die scheidsrechter zijn en dat soort dingen. De Formule 1 is een van de grootste sporten ter wereld en we hebben nog steeds leken die beslissen over het lot van mensen die miljoenen investeren in hun carrière. En het is altijd een discussie, omdat er geen samenhang is."

Later bood Steiner zijn excuses aan voor de woorden die hij gebruikt had om zijn kritiek te uiten, nadat hij berispt was door de FIA.

Nooit gewtijfeld

Mercedes teambaas Toto Wolff had gedurende het raceseizoen 2021 een wat bekoelde relatie met de wedstrijdleiding en de stewards, maar in gesprek met de media, waaronder RacingNews365, benadrukt hij nu: "Ik heb nooit mijn twijfels gehad over het systeem, ik had mijn twijfels over individuen."

"Als steward en wedstrijdleider sta je onder enorme druk om de juiste dingen te doen en waarschijnlijk is er bij elke beslissing wel iemand die het goed vindt en een ander niet. Dus ik denk dat ze gewoon hun best doen en wij moeten de FIA steunen waar we kunnen."

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Miami 2024