Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Wolff: "Russell kan de nieuwe Britse Formule 1-wereldkampioen worden"

Formule 2-kampioen George Russell maakt dit seizoen zijn debuut in de Formule 1 voor het team van Williams. Volgens Toto Wolff is de jonge Russell ontzettend talentvol en heeft hij alles in huis om ooit in de voetsporen van Lewis Hamilton te treden.

Vooral de manier waarop Russell bezig was met zijn toekomst, heeft indruk gemaakt op de teambaas. "George was een jaar of vijftien toen ik hem voor het eerst ontmoette. Bij onze eerste gesprek verscheen hij in een pak met stropdas en een laptop onder de arm en vertelde hij dat hij overwoog om de overstap van de Britse Formule 4 te maken naar de Formule 3."

Volgens Wolff maakte de jonge Russell zich zorgen over zijn toekomst als Mercedes-coureur als hij in zijn eerste jaar in de Formule 3 voor een team zou gaan rijden dat niet met een Mercedes-motor reed.

"Hij vroeg mij of de deur van Mercedes in zo'n geval voor hem dicht zou slaan. Dat vond ik zo'n indrukwekkende overweging voor een jongen van vijftien. Het bewijs dat hij over een goed stel hersenen beschikt, daarnaast is hij ontzettend sympathiek en is hij een uitstekende coureur."

Wolff is er vanaf zijn eerste ontmoeting met Russell van overtuigd dat de jongeling uit het juiste racehout is gesneden. "Volgens Sebastien Philippe, zijn baas bij ART, is George één van de meest talentvolle coureurs die hij in zijn team heeft gehad. Het lijkt er dus op dat we in de toekomst opnieuw een Britse coureur hebben die enorm succesvol kan worden."