Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff schaart zich achter Brown: "We zien inderdaad overal Red Bull CV's"

Toto Wolff kon het na de Grand Prix van Miami niet laten om een kleine steek onder water uit te delen richting Red Bull. De Mercedes-teambaas reageert op uitspraken van Zak Brown.

Wolff phone Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nu Adrian Newey begin 2025 bij Red Bull vertrekt, is het de vraag of er meer kopstukken zijn voorbeeld gaan volgen. In Miami werden daar veelvuldig vragen over gesteld aan teambazen. Zij spelen daar natuurlijk maar al te graag op in en stoken het vuurtje verder op. Zo zei Zak Brown het volgende.

"Ik denk dat de dingen die bij Red Bull gebeuren een beetje destabiliserend zijn", vertelde Brown. "Het is waarschijnlijk de eerste domino die valt en ik denk niet dat het de laatste is op basis van de cv's die rondvliegen. En we hebben bij onszelf een toename gezien van cv's die onze kant op zijn gekomen."

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, werd na de Grand Prix van Miami met de uitspraken van Brown geconfronteerd. De Oostenrijker kan het niet laten om het te bevestigen. "Zak heeft het volledig juist. We zien inderdaad overal Red Bull CV's op alle niveaus. Dat is vrij normaal, mensen veranderen van team en willen van omgeving veranderen."

Ontwikkeling

Wolff wil zich niet alleen meer bemoeien met het gerommel bij Red Bull. "Ik kom op het punt dat het me niet meer interesseert. Ik luister er niet meer naar. Het is belangrijker voor ons om naar ons eigen team te kijken en sterke mensen te ontwikkelen. Hopelijk krijgen we ook wat competente mensen van andere teams en kunnen we ze een mooie reis aanbieden."

Is Newey nog een optie voor Mercedes? "Adrian is een icoon in de sport. Hij gaf aan dat hij zelf nog niet weet wat hij wil doen, dus ik weet niet wat voor invloed dat op ons heeft."

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"