Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff schuift deze coureur naar voren als belangrijkste Mercedes-kandidaat

Wie wordt de opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes? Dat is de grote vraag na het aangekondigde vertrek van de zevenvoudig wereldkampioen naar Ferrari. Vele namen zingen rond, waaronder ook die van Max Verstappen. Teambaas Toto Wolff schuift nu één rijder naar voren die de beste papieren lijkt te hebben.

toto wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell is volgend seizoen een van de coureurs bij Mercedes. De Brit heeft nog een contract bij het team tot einde 2025. Maar wie zijn teamgenoot wordt, is nog niet bekend. Lewis Hamilton maakt de spectaculaire overstap naar Ferrari, waardoor zijn stoeltje vrijkomt. Omdat veel coureurs die nu in de Formule 1 rijden aan het einde van dit jaar zonder contract zitten, zingen veel namen rond in het geruchtencircuit.

Carlos Sainz en Fernando Alonso worden genoemd als kandidaten voor het vrije Mercedes-stoeltje, maar ook de naam van Max Verstappen valt veelvuldig. Teambaas Toto Wolff schuift nu zelf een coureur naar voren als de belangrijkste kandidaat om Hamilton op te volgen: Andrea Kimi Antonelli.

"Hij is zeker een sterke kanshebber. Ik wil zien hoe zijn Formule 2-seizoen zich ontwikkelt. We wachten ook af wat er met andere coureurs in de Formule 1 gebeurt, maar ik twijfel niet aan de ruwe snelheid, het talent en het vermogen van Kimi", zegt Wolff in gesprek met het Chinese Xinhua.

"We zouden hem niet hebben gesteund vanaf het karten tot dit moment als we niet zouden geloven dat hij het potentieel heeft om in de Formule 1 te komen; en wel bij Mercedes. Veel jonge coureurs hebben in het verleden laten zien dat je die stap kunt zetten", geeft Wolff aan over Antonelli, die in augustus 18 wordt.

Niet overhaasten

Maar een snelle beslissing over de Mercedes-line-up voor 2025 hoeven we volgens Wolff nog niet te verwachten. "Mijn gevoel op dit moment is dat ik die beslissing niet wil overhaasten, omdat Kimi onderdeel uitmaakt van de ideeën voor volgend jaar en zich in de sterkste positie bevindt. Daarom hoeven we een beslissing niet te overhaasten. Natuurlijk zullen sommige van de andere topcoureurs binnenkort een beslissing nemen (over hun toekomst, red.), maar ik heb het gevoel dat ik die beslissing niet te snel moet nemen."

Dat de kans bestaat dat Mercedes dan een mogelijk geschikte vervanger voor Hamilton misloopt, als Antonelli in 2025 nog niet geschikt wordt geacht voor een stap naar de F1 bij Mercedes, neemt Wolff voor lief. "Dat is een risico dat we nemen. Ik begrijp en respecteer de beslissing (van onder meer Sainz en Alonso, red.) dat ze het snel geregeld willen hebben, maar wij kunnen dat op dit moment niet bieden."

Ook interessant:

Onaantastbare Verstappen rijdt dwars door alle Red Bull-stormen heen

Na het debacle in Australië sloeg Max Verstappen keihard terug tijdens de Grand Prix van Japan. De Nederlander pakte poleposition, verdween aan de horizon en reed en passant ook nog eens de snelste raceronde. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken zijn bijzondere prestaties in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"