© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff: "Schumacher heeft Formule 1 naar hoger niveau getild"

03 jan. 18:30 René Oudman 0 reacties
Op de dag van zijn vijftigste verjaardag zijn er behoorlijk wat mensen uit de Formule 1-wereld die terugblikken op hun werkrelatie met Michael Schumacher, of puur de persoon in kwestie belichten. Mercedes-teambaas Toto Wolff werkte nooit samen met de zevenvoudig wereldkampioen, maar zag hem van een afstandje aan het werk. Toen Schumacher namelijk voor Mercedes reed, was Wolff nog betrokken bij de stal van Williams.

Wolff, die volgende week overigens zijn 47ste verjaardag viert en dus iets meer dan drie jaar Schumachers junior is, meent dat de Duitse racelegende de sport waarin hij als teambaas zo ontzettend succesvol is heeft veranderd. De Oostenrijkse beleidsbepaler van regerend vijfvoudig wereldkampioen Mercedes kon genieten van de professionele manier waarop Schumacher te werk ging.

"Michael heeft een ongekende invloed gehad in de Formule 1, en daarmee wijs ik niet alleen op de records die hij heeft neergezet", vertelt Wolff. "De Formule 1 is tevens door zijn aanpak voor altijd veranderd. Als rijder zijnde heeft Michael de sport naar een hoger niveau getild, de manier waarop hij aandacht schonk aan details en kennis had van de techniek was ongeëvenaard en zijn tijd ver vooruit. Hij behandelde alles met een geweldige vastberadenheid - of het nu om de debriefs met de engineers ging of zijn eigen fysieke training, hij zocht altijd naar nieuwe manieren om zijn prestaties op de baan te verbeteren."

Schumacher werd zevenmaal wereldkampioen in de Formule 1- twee keer in dienst van Benetton en vijfmaal namens Ferrari. De Duitser won liefst 91 Grands Prix, achttien meer dan de nummer twee op de lijst (Lewis Hamilton).

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen